Vår anbefaling - DVD-brennere

DVD-brennere har blitt et standardprodukt, og har overtatt for CD-brenneren i løpet av svært kort tid. Men hva skal man kjøpe? Vil brennerne bli enda raskere og bedre?

Publisert
Sist oppdatert

På slutten av 2003 konstaterte vi at DVD-brenneren hadde overtatt for CD-brenneren, at format"krigen" var over til fordel for støtte av begge formatene, og vi spådde at prisen ville krabbe ned mot 600 kroner i løpet av 2004.

Der var vi nok for forsiktige - i skrivende stund får du DVD-brennere til under 500 kroner hos flere nettbutikker!

Snart ferdig utviklet

Alle leverandørene leverer nå brennere som oppgir 16x brennehastighet på DVD+R, og stadig flere oppgir også støtter for 16x på DVD-R.

8x på DVD+RW og 4 x på DL tilbys, og du betaler ikke lenger mye over 1000-lappen for den aller raskeste brenneren.

Vi ser altså at utviklingen av DVD-brennerne nærmer seg slutten, de blir ikke dramatisk mye raskere eller billigere i framtiden.

Likevel vil det være forskjeller i praksis mellom produktene, selv om den blir stadig mindre.

Hva er da forskjellen?

Det som fremdeles skiller de forskjellige brennerne, er nært koblet til utviklingen av selve platene. Hvordan de forskjellige brennerne fungerer med de forskjellige platene, er fremdeles ikke like uproblematisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer