Vår anbefaling, trådløst nett

Har du enda ikke anskaffet trådløst nett til bredbåndsforbindelsen? Du er ikke alene, og mange lurer på hva de skal kjøpe. Vi har testet en rekke enheter, her er vår anbefaling.

Publisert
Sist oppdatert

I august skrev vi et par artikler om oppsett av trådløst nett, beregnet på hjemmebrukere. Disse artiklene finner du her og her.

Men hva skal man kjøpe? Hva er enklest å bruke og gir best ytelse?

Raskest og enklest

Vi begynte testingen i slutten av mars, og hadde en smule skepsis til den store ytelsen som var lovet. Dette fikk vi bekreftet, du kan lese testen her.

Først ved testen av Topcom sin løsning, ble det fart i sakene. Da ble alt annet vi hadde testet parkert fullstendig, når det gjaldt overføring mellom PCer på hjemmenettet. Men vi kom aldri ut på Internett...

Den løsningen som vi var mest fornøyd med i vår test, var D-Link DI-624 Xtreme G. Installasjonen var problemfri og ytelsen var på topp.

Fra og med D-Link-testen, målte vi også hastigheten ved forskjellige typer data. Dette er fordi det brukes til dels kraftig kompresjon for å oppnå de høye hastighetene. Derfor er den reelle hastigheten når man sender film, bilder og lyd en god del lavere enn ved typiske tekst og data-filer.

En annen løsning som også lå helt i toppsjiktet, kom fra Planet. Både ytelse og brukervennlighet var i klasse med D-Link.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer