Våre anbefalinger 2003

Nok et testår er over, og totalt rakk vi å teste nesten 40 maskiner i 2003. Her ser du hvilke av dem vi likte aller best!

Våre anbefalinger 2003

Det er ikke til å stikke under en stol at Intel Centrino-plattformen har imponert oss. Maskinene er ofte lette, har høy ytelse, støyer lite og har lang batterilevetid. Alt dette gjør at velger du en PC basert på Intel Centrino (Pentium M-prosessor, samt Intel brikkesett og WLAN) er sjansene store for at du også har gjort et klokt valg.

Utviklingen på bærbar-markedet har gått med rakettfart i høst. PCene er blitt billigere, fått mer utstyr, og ikke minst: de er blitt bedre. Legger du 12-15.000 kroner på bordet, får du helt sikkert en modell som kan erstatte den stasjonære PCen for de aller fleste av oss.

Vi har plukket ut tre modeller som har gjort sterkt inntrykk på oss, alle tre er modeller som dukket opp mot slutten av året.

For den mobile og prisbevisste

Våre anbefalinger 2003


Hvis du ønsker den beste kombinasjon mellom ytelse, mobilitet og pris, finner du nå mange aktuelle modeller i prisklassen 13-15.000 kroner inkl mva. Dette er en svært populær prisklasse, og vi har testet mange av maskinene i klassen i 2003.

Den aller beste kombinasjonen synes vi likevel at Acer Travelmate 291LCi byr på. Den koster rundt 13.000 kroner inkl mva, og her er et utdrag fra vår konklusjon:

"TravelMate 291LCi seiler opp som et av de aller beste "valuta-for-pengene" Centrino-kjøpene akkurat nå. Den er rimelig, har godt med utstyr, støyer ikke, og har et seiglivet batteri. Brukerfølelsen er svært god, og totalt sett har vi lite å sette fingeren på."

Her kan du lese hele testen

Desktop-erstatteren

Våre anbefalinger 2003


Kan du få en bærbar PC som matcher den stasjonære på alle punkter? Svaret er ja - med unntak av oppgraderingsmuligheter. Og den aller kraftigste PCen vi har testet i 2003 er utvilsomt Zepto Znote 2125. Vår test-PC var en spesialkonfigurert modell, og prislappen ligger på rundt 20.000 kroner inkl mva. Her er utdrag fra vår konklusjon:

"20.000 kroner er mye penger, men dette er utvilsomt den heftigste maskinen vi har testet når det gjelder ytelse. Er du først og fremst ute etter de kjappeste løsningene gjør du ikke noe dumt dersom valget faller på Zepto Znote 2125"

Her kan du lese hele testen

Multimedia/Åpen klasse

Våre anbefalinger 2003


De blir mer og mer vanlige, og er myntet på et publikum som tenker like mye underholdning som arbeid når de velger bærbar PC. Vi snakker selvsagt om widescreen-PCene. Noen av dem vi har testet er store og tunge og overlesset med funksjoner, men spesielt én modell har faktisk klart å kombinere relativt lav vekt og mange andre gode egenskaper. HP Pavilion zt3000 er en av våre klare favoritter, uansett klasse!

Her er et utdrag fra konklusjonen vår:

"På mange områder er dette en suveren PC. Den har en robust innpakning, god skjerm, god lyd, og den yter godt - både i spill og programmer."

Les hele testen her

Du finner lenker til alle testede modeller i venstremargen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer