Våre anbefalinger

Vi har testet rundt 25 kompaktkameraer i år. Her ser du hvilke modeller vi mener er de beste kjøpene akkurat nå!

Våre anbefalinger
Publisert
Sist oppdatert

Det har aldri vært flere digitalkameramodeller på markedet enn akkurat nå, og selv om vi har fått testet mange modeller i første halvår 2005, skulle vi ønske at vi hadde rukket langt flere. Men vi har fått testet de aller fleste bestselgerne, og har plukket ut våre favoritter i forskjellige klasser.

Generelt

Det er nå mulig å få meget bra kameraer til 2-3.000 kroner. Ikke heng deg for mye opp i megapiksler, tenk heller på optikken og de andre kvalitetene. Du kan lese mer om hva vi mener i denne artikkelen.

Velger du et kamera fra de anerkjente produsentene, er sjansene størst for at du blir fornøyd med bildekvaliteten. Men et kamera bør også være brukervennlig, raskt, ha gode menyer og god skjerm. Dette er noe av hva vi forteller deg om i våre tester.

Her er våre kamerafavoritter akkurat nå:

Billig-klassen

Det finnes nå svært mange modeller til under 2.500 kroner, og flere av dem tar meget fine bilder. Husk også at en del dyrere fjorårsmodeller settes kraftig ned i pris, og den som undersøker litt kan virkelig gjøre gode kjøp i denne klassen.

Men av de nye kameraene med veiledende pris på under 2.500 kroner, er det spesielt ett kamera som kom godt ut i vår test, nemlig HP Photosmart R717, et kamera med 6 megapiksels bildebrikke. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer