Våre anbefalinger

Vi har testet rundt 25 kompaktkameraer i år. Her ser du hvilke modeller vi mener er de beste kjøpene akkurat nå!

Våre anbefalinger
Publisert
Sist oppdatert

Det har aldri vært flere digitalkameramodeller på markedet enn akkurat nå, og selv om vi har fått testet mange modeller i første halvår 2005, skulle vi ønske at vi hadde rukket langt flere. Men vi har fått testet de aller fleste bestselgerne, og har plukket ut våre favoritter i forskjellige klasser.

Generelt

Det er nå mulig å få meget bra kameraer til 2-3.000 kroner. Ikke heng deg for mye opp i megapiksler, tenk heller på optikken og de andre kvalitetene. Du kan lese mer om hva vi mener i denne artikkelen.

Velger du et kamera fra de anerkjente produsentene, er sjansene størst for at du blir fornøyd med bildekvaliteten. Men et kamera bør også være brukervennlig, raskt, ha gode menyer og god skjerm. Dette er noe av hva vi forteller deg om i våre tester.

Her er våre kamerafavoritter akkurat nå:

Billig-klassen

HP Photosmart R717
HP Photosmart R717 Vis mer


Det finnes nå svært mange modeller til under 2.500 kroner, og flere av dem tar meget fine bilder. Husk også at en del dyrere fjorårsmodeller settes kraftig ned i pris, og den som undersøker litt kan virkelig gjøre gode kjøp i denne klassen.

Men av de nye kameraene med veiledende pris på under 2.500 kroner, er det spesielt ett kamera som kom godt ut i vår test, nemlig HP Photosmart R717, et kamera med 6 megapiksels bildebrikke. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

"Med en prislapp som ligger tusenlappen under forgjengeren, er dette rett og slett et særdeles smart kamerakjøp. Her får du svært mye for pengene; et lekkert kamera, brukervennlig til tusen, og bildepunkter nok til kraftig beskjæring og store utskrifter. Bildekvaliteten tåler sammenligning med langt dyrere kameraer."

Les hele testen

Andre gode kjøp i denne prisklassen: Canon Digital IXUS 30, Canon Powershot A510.

Lommeklassen

Disse kameraene er ofte ikke større enn kreditkort, slanke, med stor LCD og robuste metallhus. Det er i denne klassen vi har testet klart flest kameraer så langt i år. Kameraene koster typisk 3-4.000 kroner, og har bildebrikker på 5-7 megapiksler.

Her har vi testet mange gode modeller, de aller fleste anerkjente produsentene er representert med minst en modell som har fått terningkast 5. Men noen modeller utpeker seg som spesielt gode kjøp som trygt kan anbefales.

Canon Digital IXUS 700
Canon Digital IXUS 700 Vis mer


Først må vi trekke frem Canon Digital IXUS 700, som vant testen vi gjorde for TV2 Hjelper deg i april. Dette er et kjapt og brukervennlig kamera som tar fine bilder. Dette sa vi om kameraet da vi testet det:

"Kameraet er robust, kompakt, lynraskt og tar gode bilder. Ønsker du deg et vell av manuelle innstillinger må du se en annen vei, men for alle andre er dette et meget klokt kameravalg i lommeklassen."

Les testen av Digital IXUS 700

Nikon Coolpix 7900
Nikon Coolpix 7900 Vis mer


Men også et par andre modeller må trekkes frem. Først Nikon Coolpix 7900 og lillebror 5900, som kanskje har den beste optikken i klassen. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

"Vårt generelle inntrykk av bildekvaliteten tilsier at du skal lete lenge etter tilsvarende kvalitet dersom du er på utkikk etter et kamera i denne størrelsesklassen. I tillegg har kameraet fått nye smarte funksjoner, samt bedre skjerm og menysystem"

Les testen av Nikon Coolpix 7900

Casio Exilim EX-Z750
Casio Exilim EX-Z750 Vis mer


Er du derimot ute etter et kamera med svært mange funksjoner og innstillinger, og setter pris på at kameraet kan ta opp video i høy kvalitet, er det en annen modell som virkelig har overbevist oss i det siste. Casio Exilim EX-Z750 er virkelig en outsider som er verdt å vurdere. Dette sa vi da vi nylig testet kameraet:

"Exilim EX-Z750 er det beste kameraet fra Casio vi har testet noen sinne. Det er også et av de aller heteste og smarteste kjøpene i klassen for 7,2 megapiksels lommekameraer akkurat nå. Det er imponerende kjapt og funksjonsrikt, og har også en meget god videofunksjon og tar generelt bra bilder. Batterilevetiden er også i toppklassen."

Les testen av Casio Exilim EX-Z750

Proffklassen

Nikon Coolpix 8400
Nikon Coolpix 8400 Vis mer


Hvis du er mer opptatt av best mulig bildekvalitet og manuell kontroll til fingerspissene, må du samtidig tåle at kameraet blir langt mindre lommevennlig. Vi har testet noen kameraer også i denne klassen i år, og aller best score fikk Nikon Coolpix 8400. Dette oppsummerer det meste:

"Den kraftige vidvinkelen savner sidestykke i kompaktklassen, her får du med alle deltakerne på slektstevnet uten å måtte rygge ut av vinduet på samfunnshuset. Dette er rett og slett et meget bra kamera for kresne brukere, og har absolutt rukket å bli en av våre klare favoritter i klassen!"

Les testen av Nikon Coolpix 8400

Ultrazoom-klassen

Canon Powershot S2-IS
Canon Powershot S2-IS Vis mer


Er du mer opptatt av å zoome mye enn kraftig vidvinkel, og samtidig er opptatt av god videokvalitet, er det ett kamera som skiller seg ut i mengden. Canon Powershot S2-IS ble det første kameraet som fikk terningkast 6 i en kameratest på DinSide Data. Her er et utdrag fra konklusjonen vår:

"Sammenlignet mot de andre kameraene vi har testet i denne klassen, utgjør S2-IS spydspissen totalt sett, og på bakgrunn av dette gir vi for første gang på 7 år terningkast 6 til et digitalkamera."

Les testen av Canon Powershot S2-IS

Kommer mer, kommer mer!

Har du tenkt å vente litt før du kjøper nytt kamera? Da kan vi glede deg med at DinSide Data ikke kommer til å ligge på latsiden til høsten. I begynnelsen av august kommer det tester på løpende bånd, og først ut er nye modeller fra Fujifilm og Olympus. Følg med!

Andre lenker:
Verdt å vite om digitale kamera
Test av digital fremkalling
Test av avanserte blekkskrivere

Sammenligne alle digitalkameraene vi har testet mot hverandre!

.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer