Apper for Windows 10

Våre appfavoritter til Windows 10

Disse bør du sjekke ut i Microsoft Store.

MICROSOFT STORE: Det er ikke kanskje den mest omfattende appbutikken, men Microsoft Store har flere interessante verktøy. Foto: Skjermdump
MICROSOFT STORE: Det er ikke kanskje den mest omfattende appbutikken, men Microsoft Store har flere interessante verktøy. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To år etter at Dinside-nåværende redaktør Bjørn Eirik Loftås oppfordret Microsoft om å lage en appbutikk i samme stil som Apples App Store for Windows, så Windows 8 dagens lys. På plass var en ny appbutikk kalt Windows Store.

Siden den gang har den digitale butikken byttet navn og heter nå kun Microsoft Store, og består nå av apper, spill (både for Windows 10 og Xbox One), film og TV-serier og man kan faktisk også bestille fysiske produkter fra butikken.

Få også med deg: Her er mobilappene vi ikke klarer oss uten.

Noe begrenset utvalg

Utviklerne har ikke akkurat kastet seg over appbutikken i Windows 10 og den er fremdeles på ingen måte like stor som Play Store til Android og App Store til iOS. Men Microsoft Store har faktisk sine gullkorn og man finner for eksempel store og populære apper som Spotify, Netflix, Amazon Audible, VLC, WhatsApp, Facebook, Instagram – som ikke iPad har – og utskjelte iTunes.

Ja, Apple har faktisk lansert en app i Microsoft Store. Det har derimot ikke Google, så du vil ikke finne offisielle utgaver av Gmail, Maps, YouTube eller Google Search.

I denne saken har vi samlet fem apper fra Microsoft Store som vi liker godt og som vi tror du vil ha nytte av. Del gjerne dine apptips i debattfeltet under saken.

NextGen Reader

Vi starter med nyhetsappen NextGen Reader. Mange var skuffet da Google i 2013 valgte å legge ned RSS-tjenesten (en nyhetsaggregator) Google Reader. Siden den tid har det kommet nye tjenester på banen og Feedly er kanskje den aller mest populære.

Selskapet har egne apper for iOS og Android, men ikke i Microsoft Store. Heldigvis finner man flere apper fra tredjeparter som støtter Feedly. Blant dem finner vi NextGen Reader.

NextGen Reader er en enkel og oversiktlig nyhetsapp.
NextGen Reader er en enkel og oversiktlig nyhetsapp. Vis mer

Appen har et forholdsvis enkelt og oversiktlig design og er delt inn i tre kolonner med nyhetsmenyen til venstre, selve nyhetene i midten og en leserute til høyre. Man kan enkelt dele, lagre eller åpne nyhetene direkte i appen, men man kan også lese dem i en nettleser hvis man foretrekker det.

NextGen Reader koster 61 kroner i Microsoft Store. Man kan også teste en gratis prøveversjon.

OneNote

Det finnes mange kjekke notatapper, for eksempel Evernote, men OneNote er kanskje den aller beste. For undertegnede var det et nyttig verktøy under studiene og har fortsatt med å være det i jobbsammenheng.

Vi liker hvor funksjonsrik den er og at notatene dukker opp på alle enhetene man har, enten man bruker Windows, Android eller iPad. Notatene er også tilgjengelig i nettleseren.

Av funksjonalitet kan OneNote skilte med alt fra notering med penn til diktering og oversetting av tekst. Man kan også tegne firkanter og sirkler og gjøre dem om til figurer, en linjal for rette linjer og konvertere håndskrevne formler.

Et av Microsofts eksempler på hva man kan bruke OneNote til.
Et av Microsofts eksempler på hva man kan bruke OneNote til. Vis mer

Microsoft har varslet om at Store-utgaven av OneNote vil ta over for skrivebordsutgaven, så det er egentlig best å venne seg til den først som sist.

OneNote finner du i Microsoft Store. Det krever Office 365-abonnement for full funksjonalitet.

myTube

Som nevnt over, er Google på ingen måte den ivrigste utvikleren av apper for Microsoft Store. Du vil riktig nok få opp hundrevis av apper når du søker på «Google» i appbutikken, men ingen av dem er utviklet av søkeselskapet selv.

Derfor finner man heller ingen offisiell YouTube-app her, med Windows Phone- og YouTube-disputten friskt i minnet.

Vel, man trenger heldigvis ikke den offisielle appen for en god strømmeopplevelse. YouTube fungerer allerede fint i nettleseren, men ønsker man en app er det myTube man bør se etter.

myTube er et funksjonsrikt alternativ til YouTube.
myTube er et funksjonsrikt alternativ til YouTube. Vis mer

myTube har et enkelt og oversiktlig design med gjennomsiktighetseffekter, så det glir godt inn med designspråket til Windows 10. Man får enkel oversikt over populære og foreslåtte videoer. Logger man inn, ser man kanalene man abonnerer på, videoer man har likt og lagret til senere.

Appen har også støtte for bilde-i-bilde-visning og strømming til andre enheter, for eksempel en Xbox One.

myTube koster 10 kroner i Microsoft Store, men har også en begrenset prøveversjon.

To-Do

På markedet finnes det et hav av gjøremålsapper i ulike former. Vi velger å dra frem Microsofts egen, nemlig To-Do, som er et resultat av selskapets oppkjøp av den populære appen Wunderlist i 2015.

Noe av det vi syns er viktigst med slike apper, er at man kan dele handlelister med andre. For eksempel kan du dele en handleliste med personer i bofellesskapet eller samboeren, slik at alle kan legge til ting og sørge for at det blir kjøpt inn.

Microsoft To-Do er tilgjengelig på både PC og smarttelefoner.
Microsoft To-Do er tilgjengelig på både PC og smarttelefoner. Vis mer

Noe av det vi liker best med Microsoft To-Do er at man kan sortere viktige gjøremål under egen meny, men også planlegge ting frem i tid som vises i et oversiktlig kalenderformat. Gjøremål som har forfall i dag, vises for eksempel i «Min dag» slik at man enkelt får oversikt over hva som står på dagens agenda.

Microsoft To-Do finner du gratis i Microsoft Store. Appen er for øvrig også tilgjengelig på nett, iOS og Android.

Wundermail for Gmail

Den innebygde appen for e-post i Windows 10 støtter Google Gmail, men vår foretrukne app er definitivt Wundermail for Gmail. Appen har et nydelig brukergrensesnitt som virkelig drar nytte av designspråket i Windows 10, og er etter vår mening mer lekker enn Microsofts alternativ.

Wundermail er en lekker og innholdsrik Gmail-app for Windows 10.
Wundermail er en lekker og innholdsrik Gmail-app for Windows 10. Vis mer

I tillegg er den også svært funksjonsrik og støtter ting som pushvarsler, frakoblet modus, dynamiske fliser, flere brukere og sortering av innboksen.

Det er verdt å merke seg at gratisversjonen, der man har så så si tilgang til alle funksjoner, inneholder annonser. Windows Hello-autentisering er en funksjon som kun Premium-utgaven har. Ønsker man ikke annonser, kan man enten betale 104 kroner i året eller betale en engangssum på 309 kroner for å eie appen til evig tid.

Wundermail for Gmail finner du i Microsoft Store.

Hva er dine appfavoritter til Windows 10?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer