Våre erfaringer

Alle DVD-spillerne med DivX-støtte vi har testet så langt har hatt en god del barnesykdommer. En av dem har vært hastighet. Det har for eksempel tatt lang tid å starte avspilling av filmene, og spoling har nærmest vært et fremmedord. Med Asono-spilleren hører disse problemene til fortiden.

Publisert
Sist oppdatert
Våre erfaringer


Vi koblet spilleren til TVen ved hjelp av en scart-kabel. Dette følger ikke med, kun kompositt. Bildet var forvrengt, så vi ante at det måtte med standard TV-system å gjøre. En kjapp titt i manualen førte oss til knappen P/N på fjernkontrollen, og et par trykk senere hadde vi valgt PAL, og fikk frem det klare blå oppstartsbildet.

En liten tur innom Setup gav oss langt flere valg enn vi vanligvis ser på DVD-spillere i denne klassen. Her kan du tilpasse lyd og bilde til fingerspissene.

Se bilder fra menyene

DVD-avspilling

Vi prøvde en rekke DVD-filmer, både originaler og sikkerhetskopier brent på billige DVD-R/+R/-RW/+RW plater fra produsenter som Princo og WhiteLabel. Spilleren hadde absolutt ingen problemer med noen av platene vi prøvde med, og spilte også våre Sone1-filmer helt fint. Denne spilleren er med andre ord sonefri.

Den reagerte lynkjapt på signaler fra fjernkontrollen, og hopping mellom kapitlene gikk som en drøm.

Under avspilling kan du gjøre mye spennende fra fjernkontrollen. Du kan for eksempel få frem et kontrollpanel med vanlige valg på skjermen, og bruke piltastene og select-knappen på fjernkontrollen til å styre det. Du kan også få detaljert informasjon om bitrate, lyd etc.

Våre erfaringer


En artig effekt er å kunne transponere lyden ("pitche" - overføre til en mørkere eller lysere toneart), uten å forandre avspillingshastigheten. Dermed kan du få Arnold Schwartzenegger til å si "I'll be back" med Snipp&Snapp-stemme, eller få Janet Jackson til å synge med negerbass-stemme. Den samme effekten kan nemlig benyttes til all slags media, inkludert MP3 og musikk-CD. Klikk her for å høre et eksempel. Legg merke til at rytmen ikke forandres under transponeringen.

DivX-avspilling

Morsomme effekter og stabil DVD-avspilling er vel og bra, men aller mest imponert ble vi da vi testet DivX-funksjonaliteten. For det første bruker spilleren langt kortere tid på å starte avspillingen enn noen annen spiller vi har testet (typisk 6 sekunder på en 1 1/2 times spillefilm). For det andre kan du spole uten forsinkelse av noen som helst art, 2x 4x 8x, 16x eller 32x. Trykk Play under spoling, og avspillingen starter momentant! Dette høres kanskje trivielt ut, men fakta er at spoling har vært frynsete på samtlige spillere vi har testet så langt.

Vi testet en haug med DivX-filmer brent på CD, inkludert DivX ;-) 3.11 og Xvid, og opplevde problemer bare med to av dem. Det var en gammel 3.11-film som hadde lydspor i wma-format. Den ble avspilt uten lyd. Den andre var også en 3.11-film med lyd kodet i 56 Kbps. Der var lyden usynkronisert med bildet.

OPPDATERT: Noen lesere rapporterer om vekslende erfaringer med filmer kodet i Xvid-format. Vi har snakket med Asono, som sier at problemene vil bli rettet i neste firmware-oppgradering. Støtte for Ogg Vorbis lydformat er også planlagt.

Våre erfaringer


Spilleren hadde ingen problemer med å avspille DivX-filmer brent til DVD-plater. Det betyr at du kan få plass til 6-7 spillefilmer pr plate - i bra kvalitet! MPEG1 og MPEG2-filer støttes selvfølgelig også. Hopping mellom filmene skjer også umiddelbart etter at du har trykket på Next eller Prev. Hvis filene ligger rett på rot, kan du bruke Play-knappen i fronten på spilleren for å starte avspillingen.

Det eneste vi har å utsette på DivX-støtten, er at undertekster foreløpig ikke støttes. Dette kan kanskje komme senere gjennom oppdateringer av firmwaren. Så får vi håpe at støtte for nye formater som OGM og Nero Digital også kommer på plass etter hvert.

JPG-bildevisning

Brenn en CD eller DVD med JPG-bilder, og spilleren viser bildene automatisk som slideshow. Du kan velge mellom forskjellige overgangseffekter, og kan speilvende og ordne som du selv ønsker. Lettfattelig og greit.

Hvert bilde vises i 5-6 sekunder før overgangseffekten trer i kraft. Du kan selvsagt trykke på Pause for å stoppe ved et bilde.

Musikk

Asono DVDX70 spiller MP3 og WMA-filer fra CD eller DVD. Sistnevnte gir plass til et par tusen WMA-filer i 64 Kbps, men husk å ikke putte mer enn 648 låter i én og samme mappe. Spilleren "ser" nemlig kun de første 648 sporene. Burde ikke bli noe stort problem :-)


Du kan også spole i musikkfilene, i hastighetene 2x 4x 8x og 16x, hele tiden mens du hører hvor du er i sangen, omtrent som når du spoler i en vanlig musikk-CD. Suverent. Trykker du på Stopp, starter du der du var neste gang du trykker Play.

Vi skulle ønske at spilleren viste mer av filnavnene, og flere sanger pr skjermbilde (maks 6). Dessuten burde det vært mulig å spille av sangene i tilfeldig rekkefølge. For øvrig har vi ikke noe å utsette på MP3/WMA-støtten. Ogg Vorbis støttes foreløpig ikke.

Et problem med mange DVD-spillere, er at de er trege på musikk-CDer. Det tar for eksempel lang tid å starte avspillingen. Denne spilleren er omtrent like rask som vår Sony CD-spiller i stueanlegget - dvs kjapp!

Konklusjon

Våre erfaringer


Det er bare å gratulere Asono med et flott produkt. Denne spilleren koster mindre enn alle de andre DivX-kompatible DVD-spillerne vi har testet så langt, men er utvilsomt den beste. Ikke én gang under testen opplevde vi at den låste seg eller oppførte seg merkelig på noen som helst måte, noe som dessverre er sjelden vare i denne klassen.

Den er dessuten rask, lydløs, elegant og rimelig. Vi har absolutt ingen betenkeligheter med å anbefale denne spilleren!

Norsk distributør er Asono, og prisen er 1.490 kroner inkl mva.


[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer