Våre erfaringer

DP-508 reagerer langt raskere på knappene enn vårt tidlige testeksemplar av DP-450, og de siste programoppdateringene har dessuten gjort spilleren langt mer stabil.

Publisert
Sist oppdatert
Våre erfaringer


Menysystemet er oversiktlig, og finnes også i norsk språkdrakt. Når du starter spilleren første gangen blir du møtt med en veiviser som hjelper deg med å sette spilleren opp korrekt med hensyn til lyd, bilde og nettverksinnstillinger. Prosessen inkluderer også formatering av harddisken, noe som tar noen minutter.

En av våre store innvendinger i testen av DP-450 var at du ikke kunne ha flere datatyper på en CD/DVD. Dette problemet er nå eliminert. Når du setter i platen blir du møtt med en meny som ber deg velge hvilken datatype du ønsker å spille av, mens DVD-filmer og musikk-CDer (CDDA) starter avspilling automatisk.

DVD-avspilling

Menyen er oversiktlig og norsk.
Menyen er oversiktlig og norsk. Vis mer


Spilleren er sperret på sone 2, og spiller også hjemmebrente filmer på DVD-R(W) og DVD+R(W), samt MiniDVD (DVD-struktur på CDR-plate). Det hendte at DP-508 stoppet opp et lite sekund mellom to kapitler ved et par anledninger på et par av våre testfilmer.

Bilde- og lydkvalitet er upåklagelig, men spilleren har ingen resume-funksjon, selv ikke under avspilling av DVD-filmer. Hvis du trykker på stop-knappen under filmen, må du pent finne deg i å begynne fra starten igjen når du eventuelt ønsker å ta opp tråden. Mengden informasjon du kan få på skjermen under DVD-avspilling er dessuten begrenset i forhold til de fleste andre, langt rimeligere DVD-spillerne vi har testet.

DivX og Xvid


Støtten for formatene DivX (inkludert versjon 3.11) og Xvid har blitt langt bedre, og nesten alle våre testplater ble spilt uten problemer, selv gamle DivX ;-)-filmer.

Gledelig å se at du nå også kan spole i DivX-filmene, men denne funksjonen trenger fortsatt litt finpuss. Spoling i filmer kodet i DivX 4, 5 og Xvid kan foretas i flere hastigheter (8x - 48x, trykk flere ganger på spoleknappen), men avhengig av hvor langt du spoler, kan det ta lang tid før avspillingen starter igjen. Et eksempel: Vi spolte én time inn i en film, og det tok ca 45 sekunder før avspillingen startet fra stedet vi stoppet spolingen.

Spoling i filmer kodet i DivX 3 skjer kun i en hastighet, selv om noe annet blir oppgitt på skjermen.

Musikk

Etter siste oppgradering til 2.8.0 støtter spilleren musikkformatene MP3, Ogg Vorbis og WMA. Navigeringen skjer ved å bruke piltaster og Enter-knappen på fjernkontrollen i en mappe/filstruktur. Utlistingen er basert på filnavn, ikke ID-tagger. Det hele er oversiktlig og greit. Trykker du på Setup-knappen kan du repetere eller avspille innholdet i en mappe i tilfeldig rekkefølge. Sistnevnte funksjon kan godt finne på å spille samme sangen flere ganger.

Støtten for WMA ble introdusert i 2.8.0, og er ikke helt god enda, våre filer kodet i WMA 9 hakker og skraper under avspilling.

Et mer alvorlig problem opplevde vi flere ganger under avspilling av vanlige musikk-CDer. Avspillingen gikk i halv hastighet, og dermed var det negerbass-utgaven av Sissel Kyrkjebø som sørget for julemusikken i år! Etter oppgradering til 2.8.0 har vi på den annen side ikke opplevd dette.

Nettverkfunksjonalitet

KiSS PC-link er serverprogrammet som sørger for deling av musikk, film og bilder på PCen til KiSS DP-508 via et vanlig TCP-IP nettverk
KiSS PC-link er serverprogrammet som sørger for deling av musikk, film og bilder på PCen til KiSS DP-508 via et vanlig TCP-IP nettverk Vis mer


Vi koblet spilleren til vårt hjemmenettverk, og installerte det lille serverprogrammet på PCen vår. Streaming av musikk og filmer fungerte bra fra første sekund. Avspillingen startet kjapt, og var like problemfri som avspilling fra brente CDer/DVDer og intern harddisk.

Serverprogrammet er dessverre statisk, dvs den oppdager ikke nye eller endrede filer i de delte filmappene automatisk. Da må du dele mappene på nytt. Vi opplevde en liten bug under avspilling av musikkfiler i en mappe; når du kommer til siste spor, blir denne spilt oppatt og oppatt og oppatt og oppatt...

Hvis du har tilgang til Internett, vil titler på musikk-CDer vises automatisk på TV-skjermen, og grensesnittet er blant de aller beste vi har sett.

Etter å ha oppgradert den interne programvaren fra versjon 2.7.2 til 2.8.0, fikk vi tilgang til en svært brukervennlig webradio-klient, med fri tilgang til godt over 4.000 nettradiostasjoner (shoutkast-baserte), også mange norske. Kanalene er sortert på genre og land, slik at det blir enklere å finne kanaler som passer for deg.

Konklusjon


Kritikerne vil garantert hevde at dette først og fremst er en multimediaspiller, med mulighet for avspilling av DVD-filmer. Vi er langt på vei enig, men som ren DivX-spiller er den til gjengjeld blant de beste vi har testet. DVD-avspillingen kan bli bedre, spesielt bør resume-funksjonen være på plass i en fremtidig oppgradering.

For 3.490 kroner bør du kunne forvente mye av en stasjonær DVD-spiller i dag, og nettverksfunksjonen og muligheten til å ha hele musikksamlingen din på harddisken og fortsatt ha plass til en god del filmer, forsvarer langt på vei prisen. Spilleren er ikke feilfri, men KiSS legger ofte ut oppgraderinger med nye funksjoner og fikser til gratis nedlasting. Produktet blir dermed dynamisk, og vil gi deg nye opplevelser underveis i levetiden.

Så nå venter vi bare på støtte for det flotte Nero Digital-MPEG4-formatet, med innebygde undertekster, lydspor og støtte for kapitler. Når får vi se det tro?

Mer informasjon: KiSS Technology.

Her kan du se skjermbilder fra DP-508
Tilbake til hovedsiden for testen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer