Våre erfaringer

Det første vi merket under testen var at spilleren reagerte langt kjappere på kommandoer enn spilleren fra Kiss.

Publisert
Sist oppdatert


Fra spilleren skrus på til den er klar til å spille av en DivX-plate, tar det rundt 10-15 sekunder. Det er ikke imponerende kjapt, men det er kjappere enn Kiss DP-450. Første gang vi skrudde den på, var bildet i sort/hvitt. Det viste seg at den var stilt inn på NTSC, men ved å trykke på "setup" på fjernkontrollen hadde vi snart svitsjet til PAL.

Menyene er ekstremt fargerike og lette å manøvrere seg i. Det vi reagerer på, er at programvaren ikke støtter flere operasjoner samtidig, du kan for eksempel ikke trykke på EJECT-knappen mens du er inne i SETUP-menyen, og du kan heller ikke entre SETUP under avspilling av media. I og for seg ikke noe stort problem.

God kvalitet

Vi testet med et par DVD-filmer først, og kunne raskt konkludere med at lyd og bilde var av god kvalitet. På fjernkontrollen har du en knapp for å svitsje mellom språkspor og undertekster, og uheldigvis står det bare Language 01, 02 på skjermen, så du må vente til teksten kommer frem før du kan vite hvilket språk/undertekst som er valgt. Småirriterende.

Støtter flere filtyper på samme plate

Vi brant en CDer med diverse innhold, alt fra DivX-film til MPEG1 og MPEG2-klipp, JPG-bilder og MP3. Da vi puttet platen i spilleren dukket det opp en ny meny; "Media Library". Her blir innholdet på CDen automatisk sortert under Audio, Video og Photo Pictures. Du kan også enkelt lage dine egne spillelister, som kan inneholde alle tre typer media. Disse blir lagret til du skrur av spilleren eller tar ut platen.

Det hele er enkelt og oversiktlig. Musikken i første mappe presenteres med filnavn i en liste, et trykk på Next på fjernkontrollen fører deg til neste mappe. Dessverre er det ikke støtte for Æ Ø Å. Oversikten duger, men er ikke fullt så god som KISS sin, og Ogg Vorbis-formatet støttes dessuten ikke.

Trykker du på spoleknappen hopper du 10 sekunder innover i sangen.

DivX på TV

Bildekvaliteten på DivX-filmene var meget bra, og vi opplevde ingen problemer med hakking.
Bildekvaliteten på DivX-filmene var meget bra, og vi opplevde ingen problemer med hakking. Vis mer


Videoklipp (MPEG1 og MPEG2) og filmer (DivX 5) i alle størrelser og oppløsninger ble avspilt helt fint. Det skal langt høyere kompresjon til før du vil oppleve degradert bildekvalitet på en TV enn på en dataskjerm. Vår spillefilm varte i halvannen time, og filen var på ca 600 MB. På vanlig TV-betraktningsavstand kunne den vanskelig skilles fra DVD-originalen.

Under avspilling av DivX-filmer er de fleste knappene på fjernkontrollen utkoblet. Et trykk på spoleknappen hopper 1 minutt innover i filmen, en ikke helt elegant løsning. Skal du derimot hoppe langt ut i filmen, har du en egen Search-funksjon som kan benyttes, en lignende løsning som på Kiss-spilleren.

JPG-trøbbel

Når det gjelder visning av bilder, ble vi derimot skuffet. Det viste seg at spilleren ikke klarte å oppdage våre JPG-filer. Vi er derfor usikre på om spilleren egentlig støtter JPG, eller om dette er noe som vil bli støttet i senere oppgraderinger. På de offisielle sidene står det at den skal støtte JPG, men sidene til den norske importøren 100K.no sier ingenting om JPG.

Konklusjon

Vi fant oss mer til rette med denne spilleren enn med Kiss sin spiller. Vi likte aller best at den reagerer raskere på kommandoer, og det faktum at du kan ha flere datatyper pr plate. Kommende støtte for DivX versjon 3.x hilses også velkommen.

Men helt moden er verken denne spilleren eller Kiss-spilleren. Spolefunksjon, JPG-støtte og fleroppgavekjøring (blant annet) trenger finpuss, og da er det selvsagt fint at du kan oppgradere spilleren selv - uten ekstra kostnad.

OPPDATERT 11.8.2003: Spilleren leveres nå med støtte for Divx 3.11.

Klikk her for å se skjermbildene
Tekniske spesifikasjoner
Tilbake til hovedartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer