Våre vurderinger, ytelsestall og konklusjon

Heftige spesifikasjoner, men hvordan er maskinen egentlig i bruk? Her får du svarene.

Publisert
Sist oppdatert

Det første som skjer når du slår på PCen er at prosessorviften starter opp i full hastighet. Deretter roer den seg fort ned til et betraktelig roligere nivå.

Men starter du prosessorintensive programmer, som f.eks. konvertering av video, lyd eller krevende spill, så kommer prosessorviften opp i turtall igjen.

Det er også en vifte på skjermkortet, men ingen på brikkesettet eller i kabinettet.

Det er altså ikke en spesielt stillegående PC. Den kan med fordel plasseres under pulten, oppe på skrivebordet i ørehøyde blir den fort upopulær.

I bruk

Vi har ellers ingen ting å bemerke til oppsettet av PCen. Det er profesjonelt utført og alt er på plass der man forventer å finne det.

En fin liten detalj er at de forskjellige spaltene i kortleseren fremstår med navn og ikon, det gjør det enklere å holde oversikten.

Ytelse

Hvordan klarer den seg sammenlignet med alle de norskbygde PCene basert på AMD Athlon 64? Vi kjørte de samme testene, og her er resultatene, sammenlignet med vår seneste testvinner fra Mamoz.

Tallene viser at ren prosessorytelse er en del høyere, diskytelsen litt høyere, og grafikkytelsen noe lavere. Coop-PCen har 512 MB arbeidsminne, noe som regnes som et minimum i dag. Mamoz sin PC har dobbelt så mye, noe som er gunstig blant annet når du jobber med mange programmer samtidig. Det er imidlertid litt tregere, uten at det vil merkes særlig på totalytelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.