Våre ytelsesmålinger

Publisert

Som tidligere nevnt, krever som regel et nytt operativsystem mer datakraft enn sin forgjenger. Dette er også tilfellet med Windows ME. Men på ett punkt er ME raskere enn Windows 98; oppstart og avslutning. Mye av besparelsen kommer som et resultater av at Real Mode DOS er fjernet.

Vesentlig raskere oppstart

Vi tok tiden på oppstart før og etter oppgraderingen på to maskiner, og besparelsen var bemerkelsesverdig stor. På den første maskinen tok oppstarten 1 minutt og 12 sekunder i Windows 98, og 50 sekunder etter oppgraderingen. Tar du med i betraktning at 30 sekunder er såkalt preboot-tid – før operativsystemet lastes, er faktisk Windows blitt hele 36 % raskere å laste. På den andre maskinen var tidsbesparelsen i overkant av 30%.

Hvor mye raskere din maskin vil bli, avhenger blant annet av alderen på PCen, og hvilket brikkesett den er utstyrt med. Nye PCer med nyere brikkesett vil ha mest å tjene på denne forbedringen.

Ikke raskere på spill

Hvordan er da spillytelsen i Windows ME? I og med at dette operativsystemet bare er en oppgradering av 9x-koden, regnet vi på forhånd med at forskjellene ville bli små. Og testene våre viser at dette stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer