Varm bærbar med utløpt garanti

Publisert
Sist oppdatert

Hei! Dama var på besøk i helga, og la merke til at hennes Compac laptop var utrolig varm... tok meg friheten til å innstallere et program for å overvåke temperaturen, og til min overaskelse, lå den på 65*c idle! og den toppet seg på 84*c under litt spilling. Prøvde å blåse ut litt støv uten at det hjalp. Finner ingen feil på vifte eller noe annet heller. Garantien gikk ut i august da det bare var 1 års garanti på den. burde denne maskinen leveres på reklamasjon? Snakker her om så varmt at det å bruke touchpad er nesten umulig. MVH.Thomas

Datadoktoren svarer

Heisann,

Her høres det ut som det er noe feil med kjølingen ja, og det beste er nok å levere inn datamaskinen for få fikset dette problemet.

Når det gjelder garanti (eller mangelen på garanti) så er det slik at den vanlige forbrukerkjøpsloven gjelder uansett. Denne sier at du kan klage på mangler/feil på varer innen to år. Fristen er dog fem år hvis varen er ment å vare vesentlig lenger enn to år, og det er en bitter pille å svelge for elektronikkbransjen...

Du har riktignok ikke krav på å få dekket en eventuell reparasjon dersom feilen skyldes uriktig bruk, unormal slitasje eller ytre påvirkninger (som lynnedslag), men det er også selgeren som må sannsynliggjøre at feilen er kundens ansvar. Selgersiden må altså dekke reparasjonen dersom de ikke finner årsaken til feilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer