Vårt PC-valg august 2006

De siste månedene har det skjedd noen omveltninger på datafronten. AMD har byttet sokkel og Intel har lansert ny prosessor. Det betyr nytt snadder for deg som står på tampen til å kjøpe deg PC.

Publisert

Oppdatert 21. august. Dersom du allerede har lest denne artikkelen før kan du hoppe rett til oppdateringen ved å klikke her!

Igjen er vi altså tilbake med PCer til ti høvdinger, slik mange av våre lesere har etterlyst. Og som det alltid har vært: du får mer PC for pengene nå enn noen gang før. Vi har gått gjennom de forskjellige tilbudene og gir deg en kort oppsummering, samt vår anbefaling.

Prosessor og minne

Normalt sett har AMD fått lov til å herske med sine Athlon X2-prosessorer i denne prisklassen, men som nevnt har Intel sluppet sin nye Core 2 Duo, som virkelig har gitt AMD noe å tygge på. Derfor er det godt for konkurransen at vi finner et par av disse prosessorene, nemlig E6300 og E6400, som omtrent kan sammelignes med Athlon X2 4600+ og 5000+. Så på prosessorsiden er det Komplett og Mamoz som rir høyt med disse. Multicom har spandert en AMD 4600+ og blir med på moroa.

Etter at AMD gikk over til sokkel AM2 er det DDR2-minne som gjelder. Her har samtlige butikker spandert på seg hele to GB RAM, med unntak av Komplett. Men i de aller fleste tilfeller vil likevel en gigabyte være nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer