Vårt PC-valg februar 2006

Vi trodde det skulle være en relativt smal sak å plukke ut en vinner blant de åtte tilbudene vi fikk inn. Men nettbutikkene har lært både av sine egne feil og hva de andre har gjort riktig. Det har gitt oss skikkelig hodepine denne gangen.

Publisert

Generelt er det AMD64 som dominerer i "mest for pengene"-klassen. I syv av de åtte tilbudene er det nemlig AMD sokkel 939-prosessorer som kjører løpet, bare PCutstyr.no er modige og går sin egen vei med et Intel-oppsett. En annen aktør som skiller seg klart ut denne gangen er Komplett, som denne gangen har valgt å satse på en slags stue-PC med TV-kort og Windows XP Media Center Edition.

Kabinett

InWin-kabinettet vi likte fra forrige test følger denne gangen med maskinene fra Datakjeden og Komplett. Ellers går det som sist i helt greie midi-kabinetter i sort og sølv. PCutstyr.no har valgt et Cooler Master Centurion 5, som har fått mye skryt i diverse tester.

Mus, tastatur og høyttalere

Dette er et punkt der vi ikke venter oss all verden, men det er jo også svært hyggelig når noen legger litt ekstra i det. Verd å nevne fra høyttaler-fronten denne gang er MPX sitt valg av Logitech S-500, som er en 5.1 surround-pakke.

Du som er opptatt av trådløse løsninger på mus og tastatur kan merke deg at dette følger med pakkene fra MPX og PCutstyr.no. De andre nettbutikkene har alle valgt andre kurante løsninger fra Microsoft og Logitech. Det gleder oss spesielt at Datakjeden har valgt å droppe Labtec-pakka vi klagde på i januar-testen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer