Vårt PC-valg mai 2006

Føler du deg deppa av alt pollenet og trenger en ny datamaskin å trøste deg med? Eller brenner ganske enkelt alle konfirmasjonspengene i lomma?

Publisert

Vi flesker til med noen alvorlige PC-tilbud denne måneden. De sedvanlige nettbutikkene har denne gangen tatt utfordringen med å bygge PCer i minimonster-klassen, og konkurransen er som vanlig knivskarp.

Med 14.000 kroner å rutte med har nettsjappene denne gang fått snekret sammen en rekke tilbud uten så mange kompromisser, og vi hadde i det hele tatt problemer med å finne alvorlige ting å trekke for.

Prosessor og minne

Denne våren er det dobbeltkjerneprosessor for alle, og kanskje ikke overraskende er det AMD X2 som er den vanligste prosessoren blant tilbudene, fra 3800+ til 4400+. Den sistnevnte råtassen er det likevel kun Mamoz som stiller med. Det Intel-baserte tilbudet fra MPX, en Pentium D 950, er også en meget god prosessor.

RAM er det også nok av, faktisk er det kun Netshop som har nøyd seg med en gigabyte denne gangen. Resten av flokken har spandert det dobbelte, noe som selvfølgelig kan komme godt med, litt avhengig av hva du har tenkt å bruke maskinen til.

Hovedkort, lyd og nettverk

Selv om AMDs nye sokkel AM2 er rett rundt hjørnet, er det fremdeles 939 som er i handelen. Derfor er det også nå 939-hovedkort med nForce4-brikkesett som er det vanlige, med gigabit LAN og AC-97 surround-lyd. Intel-tilbudet fra MPX er selvfølgelig unntaket, der finner vi et Intel 955X-brikkesett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer