VCam 5100

Ranger, som markedsfører OEM-produktet MegaCam under navnet VCam 5100, gir kameraet tilleggsbetegnelsen ”5-in-one 2,1 Megapixels Digital Camera”. Hva som ligger bak ”5-in-one” måtte vi derimot gjette oss til.

Publisert

Tre av funksjonene i VCam 5100 er åpenbare; digitalt stillbildekamera, videokamera (30 sek opptak med lyd) og webkamera. Vi føyer til ekstern disk (som ikke nevnes i manualen), og da har vi fire funksjoner. Hvor ble den siste av? Vi legger godviljen til, og føyer til kortleser for CF-minnekort. Så er vi i mål.

Mye for pengene?

Nok om det. Dette er en test av det digitale stillbildekameraet VCam 5100, som prismessig henvender seg til allmuen; med dette menes den vanlige bruker som ønsker å knipse bilder, enkelt og greit. Derfor er også prisen hyggelig, tenker vi, 2.500 kroner er ikke spesielt dyrt for et kompakt og kjekt digitalkamera, som tross alt er godt utstyrt med funksjoner. Et kamera med en CCD-brikke som fanger 2,1 millioner bildepunkter, innebygd minne + kortplass, samt en relativt stor LCD-skjerm (1,8” TFT) må du vanligvis regne med å betale en god del mer for – i skrivende stund.

Men her er det grunn til å gå i dybden på tallene. Det viste seg at det slett ikke dreier seg om en 2,1 megapiksels CCD-brikke, men en 1,0 megapiksels CMOS-brikke!. 2,1 megapiksler oppnås ved hjelp av interpolering, i praksis betyr det oppblåst bildeformat med dårligere kvalitet. CMOS-teknologien er langt rimeligere enn CCD, har dårligere lysfølsomhet, og gir vanligvis en dårligere bildekvalitet. På den annen side krever CMOS mindre strøm enn CCD, og du kan dermed forvente lengre batterilevetid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer