Vedleggssikkerhet

Publisert
Sist oppdatert

Hei,I hjelpeteksten i Outlook står det "Det er to nivåer for vedleggssikkerhet. Tilgangen til filer på nivå 1 er blokkert og kan ikke endres. Når du mottar et vedlegg med en filtype på nivå 2, blir du spurt om du vil lagre filen på harddisken. Hvis du bruker Microsoft Exchange Server, kan systemansvarlig legge til og fjerne filtyper på begge nivåer for e-postsikkerhet. Hvis en filtype legges til på begge nivåer, blir den behandlet som en filtype på nivå 1."

Er det en måte å endre dette på? Jeg får stadig tilsendt *.EXE filer som er vennligsinnet, og da er det ikke til noen hjelp at en ikke kan motta dem.

Mvh

David

Datadoktoren svarer

Hei

Dette er noe du må ta opp med systemansvarlig, som konfigurerer mailsystemet og Exchange Server.

Det er ingen god ide å åpne systemet for alle EXE-filer, men det er mulig å slippe igjennom vedlegg fra bestemte avsendere.

En annen mulighet er at du avtaler med de som sender deg EXE-filer at de enten pakker dem til en zip-fil, eller at de bare rett og slett endrer ”EXE” til ”FIL” eller lignende.

Hilsen Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer