Vegas Pro - kraftig lydredigering for media

Vegas Pro fra Sonic Foundry er et nytt program som er skreddersydd for moderne mediaproduksjon. Det er like egnet for å redigere lyd for Internett og multimedia, som for musikk beregnet på vanlig musikk-CD.

Vegas Pro - kraftig lydredigering for media
Publisert

Kravene til verktøy for lydredigering har endret seg dramatisk. Selv amatører krever nå at programmene skal ha egenskaper som var ren science-fiction bare for noen få år siden. Derfor har Sonic Foundry ventet lenge med å lansere sitt program for flerspors innspilling og lydredigering, mens ryktene har surret i flere år.

Håndterer ”alle” formater - samtidig

En av de mest praktiske finessene for dagens brukere, er at du kan mikse alle typer lydfiler uten å måtte konvertere til et felles format. Hvis du har noen lyder i MP3-format, noen i AIFF, noen i WAV og i forskjellige samplerater eller bit-oppløsning - ingen problem. Vegas håndterer avspilling og redigering av alle disse og flere til, både samtidig og på samme spor!

For å tilfredsstille også de virkelig audiofile, håndterer Vegas også 24-bits filer med 96 kHz samplerate.

Det samme gjelder den endelige miksen av lydfilene - de kan lagres i alt fra 24/96 wav-format for DVD-Audio til MP3 (krever riktignok en ekstra plug-inn), eller i streaming-formater som RealAudio eller MS-Audio 4.0.

I tillegg til dette kan du også importere video og animasjoner for å tilpasse lydspor og effekter til visuelle media.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.