Veien videre

Publisert
Sist oppdatert

Salget av MP3-spillere har holdt seg høyt, blant annet takket være at forbedringene fra generasjon til generasjon fortsatt er stor, spillerne blir billigere og får stadig ny funksjonalitet. Det er ikke lenger vanlig at spillerne bare spiller musikk, de har gjerne store skjermer med video- og bildefunksjoner, radio, opptak etc.

Apple ligger fortsatt i forkant, både med hensyn til kapasitet (iPod Classic med 160 GB harddisk) og funksjonalitet gjennom modellen iPod Touch - som blant annet introduserte internettfunksjonalitet med nettleser og direkte tilgang til iTunes Store. Dermed kunne man handle musikken direkte, uten å gå veien om datamaskinen. iPod Touch kunne også streame innhold fra videotjenesten YouTube, og senere fikk den også både epostklient og flere andre applikasjoner.

Veien videre


Det er samtidig tvingende nødvendig at nye produkter trigger følelser av stil og eleganse for å ha noen som helst sjanse på dette markedet. "Smykket" til venstre på bildet over er imidlertid en iPod Shuffle, belagt med diamanter - og representerer dessverre ikke et produkt som er i kommersielt salg.

Uansett er det ventet at produkter vil smelte sammen, og da er det nærliggende å tippe at mobiltelefoner vil ta en større del av det totale musikkspillermarkedet i tiden som kommer. Det vil åpne for nye betegnelser, dagens betegnelser blir for snevre.

Det er ikke en gang sikkert at du vil ha musikken din lagret lokalt. I fremtiden vil du sannsynligvis kunne spille all musikken du ønsker tilgang til, direkte fra Internett.

Hvilken rolle platebransjen vil spille i et fremtidig marked som i hovedsak uansett vil være basert på elektronisk distribusjon, er i skrivende stund vanskelig å spå noe om. Flere og flere artister velger å stå for distribusjonen selv, noe som i hvert fall tvinger bransjen til å revidere sitt engasjement og sine forretningsmodeller.

Du finner forresten tester av aktuell MP3-spillere her, og aktuelle musikkmobiler her.

Tilbake til hovedartikkelen

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer