Test av Google Home Mini

Veldig moro - også for oss nordmenn!

Men Google Home forstår lite om du prater norsk.

DISKRET: Googles lille smarthøyttaler, Google Home Mini, kan plasseres diskret i ei bokhylle og gjør ingenting ut av seg før du snakker med den. Foto: Pål Joakim Pollen
DISKRET: Googles lille smarthøyttaler, Google Home Mini, kan plasseres diskret i ei bokhylle og gjør ingenting ut av seg før du snakker med den. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stemmestyring er ganske hot om dagen i tekno-verdenen, der spesielt Amazon har vært en pionér med sin «Alexa»-teknologi, som er bakt inn i Echo-høyttalerne fra samme produsent, og som stadig får støtte hos andre enheter.

Google er en annen stor aktør, med sin «Assistant», som finnes både på mobiltelefoner, TV-er og selskapets Home-høyttalere.

Og i overskuelig fremtid står også Apple klare med sin HomePod-enhet, som da bruker «Siri»; kjent fra øvrige Apple-produkter, som iPhone, Apple TV og Mac.

Ikke i offisielt salg i Norge, men …

Her på berget har slike produkter fra Google og Amazon latt vente på seg. For når produktene ikke støtter norsk tale, blir de heller ikke lansert offisielt her til lands.

Det betyr imidlertid ikke at de ikke kan brukes her til lands – så lenge du er komfortabel med å snakke engelsk. Enkelte nettbutikker importerer disse produktene selv, og du finner som regel også en håndfull av dem på Finn, der folk kjøper med seg noen ekstra når de er i utlandet. En annen mulighet er å bestille den fra utlandet selv, selvsagt, for eksempel via eBay eller lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.