Velg riktig blekkskriver

For en tusenlapp får du alt du trenger.

TRIPPELTEST: Vi har sett nærmere på tre populære blekkskrivere fra de største produsentene, og kåret en vinner. Foto: DINSIDE
TRIPPELTEST: Vi har sett nærmere på tre populære blekkskrivere fra de største produsentene, og kåret en vinner. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss opplever at behovet for å skrive ut dokumenter har minsket de siste årene, men en ting er likevel helt sikkert: En hverdag rensket for papir og utskrifter ligger langt fram i tid, om den noensinne vil komme.

Da er det greit å vite at du for en tusenlapp kan få en meget god kombinert skanner, fotoskriver, dokumentskriver og kopimaskin som kan brukes sammen med både PC, nettbrett, mobil og nettskyen - trådløst, naturligvis.

Og kanskje er en skriver spesielt nyttig i disse dager - der julekort og invitasjoner kan lages på datamaskinen og skrives ut i en fei - og i meget høy kvalitet.

SLIK GJØR DU DET: Skriv ut bildene selv

Epson, HP og Canon

Vi har sett nærmere på tre populære alt-i-ett-blekkskrivere fra de dominerende aktørene, to til rundt tusenlappen og én som er en del dyrere, og vi kan med en gang bekrefte at de færreste vil ha behov får å bruke mer enn 1000 kroner på skriverkjøpet.

Vinneren er altså ikke den dyreste, men har ypperlig kvalitet på både foto- og dokumentutskrifter. I tillegg har den noen spesialfunksjoner som er spennende for alle som er opptatt av nettskyen.

Produktene vi har valgt ut er HP Envy 5530, Canon Pixma MG6550 og Epson XP-760. I vår vurdering av skriverne har vi lagt vekt på følgende kriterier:

  • Brukervennlighet
  • Funksjonalitet
  • Hastighet
  • Skannerkvalitet
  • Dokumentutskriftskvalitet
  • Fotokvalitet
(Driftskostnader har ikke vært med i vurderingen, årsaken kan du lese mer om i denne artikkelen).

Epson XP-760

Velg riktig blekkskriver


Epson XP-760 etterfølger fjorårets XP-750, som fikk gode skussmål i vår test, spesielt på fotokvalitet. Derfor kom det ikke som noen stor overraskelse at også årets modell scorer svært bra her. Til tekst og enklere grafikk gjør den også sakene sine greit, men i utkast-kvaliteten (raskere utskrift) er svakere enn hos de to andre.

XP-760 har testens beste og største skjerm, men skriveren kan samtidig oppleves som litt mer komplisert å bruke enn de to andre. Det er for øvrig den eneste som kan skrive ut på CD/DVD/Blu-ray-plater med støtte for utskrifter. Dette, sammen med den gode skjermen, forklarer nok noe av årsaken til at den er noen hundrelapper dyrere enn modellene fra Canon og HP.

Les hele testen av Epson XP-760

Testresultat

Epson Expession Photo XP-760

Særdeles god på fotoutskrifter, rask på skanning og kopiering, funksjonsrik, to arkmatere, god og stor skjerm.

Svak kladdekvalitet, tregest på utskrift av tekst/enkel grafikk, bittelitt bak de andre på brukervennlighet, koster mest.


HP Envy 5530

Velg riktig blekkskriver


HP Envy 5530 er en alt-i-ett-skriver til allround-bruk. Den er den minste av de tre, men har god funksjonalitet og er enkel å sette opp.

Skriveren er spesielt god på dokumentutskrifter, og hvis du skal skrive ut bilder eller grafikk på vanlig papir, er Envy 5530 faktisk den som byr på aller best kvalitet. Fotoutskrifter på fotopapir blir også fine, men studerer du utskriftene nøye kan du oppdage striper etter framtrekksmekanismen.

Dette gjør at skriveren ikke blir vårt førstevalg til dette bruksområdet.

Les hele testen av HP Envy 5530

Testresultat

HP Envy 5530

Kompakt, rimelig, god brukervennlighet, meget god kvalitet på dokumenter og enkel grafikk, best av alle på bildeutskrifter på vanlig papir, rask skanner

Striper på fotoutskrifter, noe tregere enn de to andre i testen til de fleste oppgaver, skjermen kunne vært bedre.


Testvinner: Canon Pixma MG6550

Velg riktig blekkskriver


Canon Pixma MG6550 er størst av disse tre, men byr på god kvalitet på alle utskrifter, også i utkast-modus. Den er også brukervennlig og enkel å komme i gang med, og løser utskriftsjobbene kjapt og greit.

Skanneren er testens beste, og du kan enkelt skanne bilder og dokumenter direkte til nettskytjenester som Dropbox, Google Drive og OneDrive.

Alt kan styres direkte fra skriveren, men Canon kunne godt ha jobbet litt mer med berøringsskjermen. Uansett - et fortjent terningkast fem og Anbefalt-stempel.

Les hele testen av Canon Pixma MG6550

Testresultat

Canon Pixma MG6650

Brukervennlig, rimelig, meget god utskriftskvalitet på alle typer medier, god nettsky-integrasjon, NFC-støtte, støtter flere minnekort enn de to andre, rask til det meste.

Litt upresis berøringsskjerm, ruver mest av de tre skriverne.


LES OGSÅ:
Lag perfekte bildeutskrifter
Skriveren du kan ta med deg
3D-printer til overkommelig pris

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer