Velg riktig digitalkamera til 17. mai

Fotobutikkene har flere kameraer i hyllene enn noen gang, og det kan være vanskelig å orientere seg i et marked der modellene stadig byttes ut. Vi peker på noen av våre favoritter denne våren.

Publisert
Sist oppdatert

Støtt og stadig dukker det opp nye digitalkameraer, og det sies at hver modell har en levetid på cirka 8-9 måneder i snitt. Vi i DinSide data tester jevnlig nye kameraer, og i løpet av det siste året har vi rukket over 30-40 av dem; for det meste kompaktkameraer som er lette å få med seg i sekken.

Som vi har prøvd å påpeke flere ganger i det siste, blant annet i denne artikkelen, må du ikke tro at antall megapiksler er et mål på hvor godt kameraet er. Sannheten er at for mange megapiksler på en liten sensor gjør at de sitter såpass tett at støynivået blir påfallende høyt, så se det i så fall i sammenheng med sensorstørrelsen når du vurderer hvilket kamera du vil kjøpe. Ellers kan det være greit å vite at du som regel klarer deg fint med 2-3 megapiksler om du skal skrive ut i A4-format, eller det dobbelte om du skal skrive ut i A3. For fremkalling i 10x13cm-format, trenger du egentlig ikke en megapiksel en gang.

Kameraer faller stadig i pris, og de beste lommekameraene får du nå til tre-fire tusen kroner. Minnekortprisene har falt enda mer, nesten til et latterlig billig nivå, og for et 1GB SD-kort (som de fleste kameraene benytter) må du nå bare ut med drøye to hundrelapper i de billigste nettbutikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer