Velg riktig kamera til jul

LANSERING: Rykende fersk kameravurdering for TV2 Hjelper deg, og finn kameraet som passer deg med vår nye kameravelger!

Velg riktig kamera til jul
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data tester og vurderer mange digitalkameraer hvert år. I år har vi rukket mellom 30 og 40 modeller, og hovedvekten har ligget på den populære lommeklassen.

NYHET! Prøv vår nye kameravelger!

Det blir stadig mer vanlig å se kameraer med 7,2 megapiksler og mer, med prislapper på rundt 4.000 kroner. Mange har en forestilling om at jo flere megapiksler, desto bedre. Det behøver slett ikke være sannheten. Ofte vil en kombinasjon av svært liten CCD (typisk 1/2,5") og høy oppløsning kunne resultere i mer bildestøy og avtakende detaljskarphet på et 7,2 megapiksels kamera enn et med 5. Og husk at uten god kameraoptikk er høy oppløsning ikke verdt noenting.

De beste kjøpene

Ofte har modellene med høyest oppløsning en søstermodell med typisk 5-6 megapiksels bildebrikke, til en pris som ligger en god del lavere. Dette kan ofte være bedre kjøp, mener vi, all den tid at de fleste bilder havner på papirkopier i 10 x 15 cm, eller benyttes til TV eller dataskjerm. Du kan jo ha i tankene at de mest avanserte HD-TVene i prisklasse 50.000 kroner og høyere, kun har en oppløsning på rundt 2 megapiksler, og at et bilde bestående av 5 megapiksler blir skarpt og fint på utskrifter i A4-størrelse, vel og merke dersom optikken i kameraet er på høyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer