Velg riktig MP3-spiller

Her er årets beste lommespillere.

Publisert
Sist oppdatert

MP3- og multimediespillerne får stadig flere funksjoner, større skjermer og utvidet funksjonalitet. Utviklingen ser altså ikke ut til å stagnere, selv om musikkmobiler stjelder stadig større deler av dette enorme markedet.

Apple har fortsatt et solid grep om markedet, men både Sony, Creative, Samsung og flere andre ønsker sin del av kaka, og har i løpet av året lansert flere meget gode spillere.

Og hvis du var i tvil: harddiskbaserte spillere blir det færre og færre av. Creative er blant produsentene som har uttalt at de heretter kun vil konsentrere seg om flashminne-baserte spillere, og selskapet lanserte nylig en 32 GB-utgave av sin Zen-spiller. Allerede neste år forventer man å se de første spillerne med 64 GB flashminne - og da er ikke veien lang til nok en dobling fra 64 til 128 GB.

Harddiskspiller: iPod Classic

Velg riktig MP3-spiller


Apples siste generasjon iPod Classic har foreløpig lagringsrekorden, med en harddisk på 160 GB på den største modellen. Den har både video- og bildestøtte, og med denne får du plass til alle sesongene med favoritt-TV-serien din, noen tusen plater og hundre tusen bilder.

Så derfor: Er plass viktig, kommer man ikke utenom Apple iPod Classic - som finnes i både 160 og 80 GB, men vi skulle gjerne sett at konkurransen her var større. Du finner vår test av iPod Classic her

Anbefalinger: Flashbaserte spillere

Velg riktig MP3-spiller


Når vi først er inne på Apple, er det spesielt én annen spiller som har gjort stort inntrykk på oss i året som har gått, iPod Touch. Spilleren med den trykkfølsomme, store skjermen, lekre grensesnittet og tillitsvekkende innpakningen blir garantert en stor suksess dersom du velger å gi den bort i julegave - til en du er glad i, eller aller helst deg selv.

iPod Touch finnes i to versjoner, en med 16 GB flashminne, og en med 8 GB. Du finner vår test av spilleren her

Velg riktig MP3-spiller


Vi har samtidig lyst å trekke fram en annen kandidat som har mange fellestrekk med iPod Touch - nemlig Samsung P2. Denne har også stor, trykkfølsom skjerm, men byr på radio i tillegg til musikk, bilder og film.

Denne får du i 4 og 8 GB-utgaver, og egner seg derfor for deg som ikke har de største lagringsbehovene når du skal underholdes når du er på farten.

Den aller beste spilleren

Velg riktig MP3-spiller


De tre spillerne ovenfor har alle fått "Anbefalt Produkt"-stempel fra DinSide Data, men ingen av dem fikk terningkast 6. Det fikk derimot neste spiller, som etter vår mening er den beste lommespilleren på markedet akkurat nå.

Sony NWZ-610-serien har tre medlemmer, med lagringskapasitet på 2, 4 og 8 GB. Den er særdeles lettbetjenlig, har en liten men svært skarp og god skjerm, solid lydkvalitet og støtte for alle de vanlige formatene, inkludert ubeskyttet iTunes-materiale. Vi legger til meget sterk radiomottaker, rask overføring av filer fra Windows, Linux og MacOS, og suveren batterilevetid.

Det var rett og slett vanskelig å finne særlig mye å trekke på denne spilleren, du kan lese hele testen selv her.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer