Velg riktig prosessor

TEST: Hvor stor er egentlig forskjellen på billige og litt dyrere PC-prosessorer? Vi har testet Intel-prosessorer og Windows Vista.

Publisert
Sist oppdatert

Prosessoren omtales ofte som selve hjernen i PCen, selv om "motoren" er en mer korrekt betegnelse. Ut fra dette forstår du sikkert at prosessoren har mye å si for totalytelsen i datamaskinen.

Men i motsetning til motoren i en bil er det en rimelig enkel affære å bytte prosessor i en PC - en stasjonær PC riktig nok. Har du en bærbar PC snakker vi som regel om en langt mer innviklet og ikke minst kostbar prosess.

En eller flere kjerner?

De billigste prosessorene på markedet har én prosessorkjerne. En slik sitter gjerne i de billigste PCene. De litt mer avanserte PCene har gjerne en prosessor med to kjerner, de mest avanserte har fire. Enkelt forklart vil en flerkjerneprosessoren være i stand til å utføre flere oppgaver samtidig uten enkeltkjerneprosessor.

Jeg ønsker å vite mer om prosessorerSlik setter du inn en ny prosessor

Hvor mye dette har å si for deg kommer an på hvordan du bruker datamaskinen, og til en viss grad hvilket operativsystem og programmer som benyttes.

Vårt prosjekt

I denne testen ser vi på hva valg av prosessor har å si til helt vanlige PC-oppgaver. I første omgang har vi testet tre forskjellige populære Intel-prosessorer i prisklasse 350 til 1.500 kroner på en helt vanlig "mainstream" PC:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer