Velg riktig skjermkabel

Ser du etter ny, stor skjerm? Da er kabelen viktig for å få perfekt bilde.

DualLink DVI-kabel Foto: Bjørn Eirik Loftås
DualLink DVI-kabel Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange myter om kabler, men som med alle myter er det en bakenforliggende årsak til at de oppstår. I en del tilfeller er kabelen svært kritisk, i andre tilfeller spiller den bare en helt ubetydelig rolle.

Når du skal koble til en eller flere skjermer til PC-en er det som regel helt uproblematisk. Det følger gjerne med kabel i pakken når du kjøper skjerm, og den passer sannsynligvis til skjermutgangen på PC-en.

Men noen ganger er det ikke så enkelt, og du kan risikere at du ikke får det bildet du skal på den nye skjermen.

Under problemsonen

Mange har brukt 17 og 19-tommers LCD-skjermer noen år og har lyst til å få noe større. 22-og 24-tommere i bredformat med HD-oppløsning på 1920x1080 er blitt den nye "folkestandarden" De som bruker skjermer til noe mer krevende oppgaver enn det folk flest driver med velger gjerne en 24-tommer på 1920x1200, det er også viktig å få med seg det som skjer i høyden, eller bunnen.

Så lenge man holder seg til disse formatene og oppløsningene er det ikke noe problem med kablene. Enhver DVI-kabel vil fungere utmerket, og hvis du av en eller annen grunn har koblet til med VGA-kabel så er det sannsynligvis helt ok det også, forutsatt at lengden er beskjeden og at den ellers har grei kvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer