Velociraptor - drapsdisken

Den tar rotta på alle andre, men hvor lenge er den gangbar?

Publisert
Sist oppdatert

Harddisker er på vei mot historiens skraphaug, der finner vi allerede kassetter, disketter, båndstasjoner og brennbare optiske plater. Noen ligger allerede langt nede i haugen, andre har så vidt begynt å finne plass i utkanten. Men det er bare spørsmål om tid.

Det som kommer til å overta er flashdisker - SSD. Priser og kapasitet har allerede falt betraktelig og vi nærmer oss smertegrensen selv for vanlige forbrukere.

Mellom framtid og nåtid befinner seg som kjent mellomtiden, og det er der vi stort sett befinner oss. Så hva skal vi bruke til rask datalagring i mellomtiden?

Hva er flaskehalsen?

I dag er det ikke mye av det gjennomsnittsbrukeren gjør som krever spesielt høy ytelse av harddisken. Det er først og fremst selve systemet som trenger rask tilgang ved skriving og lesing av vekslefilen. Ellers er det ved indeksering at disken får kjørt seg.

En bruker trenger diskytelse når det skal kopieres mange og store filer. Da snakker vi om bilder, spesielt i RAW-format, video og musikk. Annen hverdagslig filkopiering tar uansett så kort tid at det egentlig ikke er noe tema.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer