Verdens aller minste harddisk

For en tid tilbake lanserte IBM den knøttlille harddisken Microdrive på hele 340 MB til bruk i digitale kameraer, PDAer og andre små enheter. Denne disken krever en større port enn CompactFlash-standarden (type II). Men hva da med gamle enheter? Det fikser Halo!

Dette er en harddisk som er 3,3 mm høy og veier 10 gram!
Dette er en harddisk som er 3,3 mm høy og veier 10 gram! Vis mer
Publisert

Produktet utvikles av Halo Data Devices, og de første prototypene er i ferd med å se dagens lys når dette skrives. Selskapet har planer om lansering mot midten av året.

250 MB i ditt gamle kamera

Det som er poenget med denne disken er at den kan brukes i kameraer og PDAer som ikke støtter den nye standarden CompactFlash type II. De aller fleste kameraer som er solgt til nå har den gamle standarden, og de må i så fall kjøpe vanlige CompactFlash minnekort. Men hadde det ikke vært OK med en harddisk på 250 MB i kameraet?

Den nye harddisken er bare 3,3 mm høy, og roterer på 5.400 omdreininger i minuttet og veier bare 10 gram. Den har en gjennomsnittlig aksesstid på 5 ms, som er tregere enn vanlige CompactFlash minnekort.

Selskapet har enda ikke offentliggjort priser på den nye disken. Ønsker du mer informasjon, kan du sjekke Halos egne nettsider.

Mange minneteknologier

Markedet for ulike lagringsmedier i miniformat er allerede stort, og vil garantert bli enda større etterhvert som markedet for digitale kameraer, PDAer og lignende enheter vokser. En rapport som det amerikanske analysebyrået InfoTrends Research Group nettopp har utgitt, viser at omsetningen av digitale kameraer målt i pneger overstiger vanlige kameraer med 35-mm-film i år. Dette har selvsagt sammenheng med at digitale kameraer er mye dyrere enn vanlige kameraer, men trenden er helt klar. Omsetningen av digitale kamerar vil i følge rapporten bli ca. 1,9 milliarder dollar i USA i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer