Verdens dyreste juletre

Helgemoro + jul = julemoro, og vi har funnet massevis; blant annet et juletre til seks millioner kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Hver lørdag (i hvert fall nesten) byr DinSides dataredaksjon på et knippe morsomheter vi har funnet på nettet - det være seg bildesamlinger, nettspill, nerdehumor, filmklipp og andre godbiter.

Har du noe morsomt å dele med oss? I så fall tar vi i mot gode tips med åpne armer på helgemoro@dinside.no.

Siden jula nå praktisk talt er over oss, blir denne lørdagen dedikert til morsomheter som har med julen å gjøre.

Så - hva venter vi på? Her er en haug av julegodbiter:

Verdens dyreste juletre


Verdens dyreste juletre

Dette treet er laget av juveleren Soo Kee i Singapore og består av ikke mindre enn drøye 20.000 diamanter, totalt 613 karat, nesten 4.000 krystaller og 456 lys. Det veier over 3 tonn og er 6 meter høyt.

Og prisen? En drøy million. Dollar. $1.005.000 for å være nøyaktig - muligens er det lagt inn et lite prutebuffer.

Du kan se et større bilde av treet hvis du klikker på minivarianten på denne siden, og hvis du er glad i alternative juletrær, bør du sjekke ut denne samlingen.

Elektroniske julekort

"Oi, vi har fått julekort av Karin og Alexander - de sendte vi vel ikke til?"

Kjenner du deg igjen? I så fall er redningen nær - med brevpost vil du ikke ha sjans til å få frem ditt budskap før julaften, men på nettet finnes det opptil flere løsninger, som i tillegg er langt morsommere enn det trauste julekortet, spør du meg:

Verdens dyreste juletre


ElfYourself lar deg laste opp bilder av deg og resten av familien, som settes på hodene til dansende alver, og så kan du sende lenka som et julekort til de du ikke tenkte på i første omgang. Problem løst.

Det finnes også flere varianter - ScroogeYourself er en annen variant laget av samme gjeng, og hvis du har lyst til å sende en selvdekorert pepperkake som julehilsen kan du bruke denne tjenesten.

Verdens dyreste juletre


Følg julenissen

NORAD har et morsomt prosjekt i år - ved hjelp av Google Earth kan du nemlig bli med dem og følge julenissen på ferden når han skal levere pakker på julaften. Du finner med informasjon på denne siden. Det er sikkert ikke dumt å ha lastet ned Google Earth på forhånd heller, som du finner på lenka over.

Derfor hater hun julen

På nettstedet bash.org kan brukerne laste opp IRC-logger fra ekstra morsomme samtaler. Jenta med kallenavnet Tscully er ikke så begeistret for julen. Dette er grunnen:

It's Christmas. We show up at my grandmas house. I'm 14.
It comes time to open the presents, she brings out this little square-shaped flat present, wrapped in christmas paper.
I wonder what it is, what joyous gift from grandma could be so small in volume?
I open it, and see the words "AOL Internet Trial CD" on the cover of a cardboard disc holder, with a 14-day AOL trial CD inside.
Confused, I asked her what it was.
She proudly proclaimed "I've bought you fourteen days of free internet!"
And that's why I hate christmas.

Julenissen er skummel!

Muligens er det enkelte aspekter ved julen disse barna heller ikke er så veldig begeistret for. Bare se på dette bildet:

Verdens dyreste juletre


Julenissen blir skumlere

Og som om han ikke var skummel nok - med en tatovering (designet av deg) kan han skremme de fleste. På http://www.rga.com/holiday07/index.html kan du velge om du vil tatovere julenissens fingre, arm, mage, korsrygg og et par steder til - skrive teksten du vil ha der og dermed generere en såkalt "viral video" som du kan sende til venner og kjente. Morsomme greier.

For nye lesere

Okay, vi har postet denne opptil flere ganger før, men hvis du fortsatt ikke har sett den - en ubetalelig filmsnutt som viser hvor glade barn blir av å få Nintendo 64 til jul:


Ukens nettspill: Snow Line

Nissen faller rett i bakken med mindre du tegner en bakke under ham så han får fart nok til å plukke opp alle presangene før han når målstreken. Trykk på avspillingsknappen når du er fornøyd med tegningen din:

Verdens dyreste juletre


Oversikt: Alle Helgemor-artiklene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer