Verdens enkleste skjermdump?

Smart nettjeneste når du må ta bilde av en nettside.

Verdens enkleste skjermdump?
Publisert
Sist oppdatert

Som teknologijournalist tar jeg nok flere skjermdumper enn de fleste, og min favoritt er mac-programmet Skitch, som vi har omtalt i denne artikkelen.

Noen ganger er man imidlertid ikke ved sin egen maskin der favorittprogrammet er installert, og i så måte er dagens godbit veldig kjekk.

Aviary.com er en nettjeneste som byr på avansert bildebehandling rett i nettleseren, og nylig lanserte de en helt ny måte å ta skjermdumper av en nettside på.

Alt du trenger å gjøre, er nemlig å sette aviary.com/ foran adressefeltet til siden du vil ta bilde av. Deretter henter Aviary hele nettsiden (ikke bare det som er synlig) og presenterer den i et redigeringsvindu der du kan sette på streker, piler, rundinger, tekst etc., i tillegg til at du kan beskjære bildet slik at du får med delen som er essensiell.

Artweaver - gratis Photoshop-klone

Lagre på nett

Dernest kan du enten lagre det ferdige bildet på maskinen din, eller hos Aviary. Derfra kan du dele skjermdumpen på en rekke sosiale nettsteder, og du får også opp kode du kan bruke for å embedde ("bake inn") bildet på bloggen din etc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer