Verdens første Windows 98-program

Allerede før Windows 98 er på markedet, har Microsoft gjort ferdig sin "98-forbedring". Microsoft Plus! 98 inneholder blant annet et skikkelig antivirus-program, muligheten til å benytte komprimerte mapper og mye annet. Og enkelte totalt unyttige ting...

Verdens første Windows 98-program
Publisert

Om vi syntes at 490 kroner i utgangspunktet var litt mye å betale for et lite tilleggsprodukt til Windows 98, har programmet én funksjon som i seg selv er verdt prisen, nemlig en fullstendig utgave av McAfee VirusScan. Dette er et av de bedre antivirusprogrammene på markedet, og du får med seks måneders oppdatering på kjøpet. Riktignok har lang erfaring vist oss at frykten for virus er sterkt overdrevet, men det er uansett fornuftig alltid å ha et virusprogram installert på PCen.

Større diskplass

En av de mest nyttige funksjonene i Plus! 98 er muligheten til å benytte komprimerte mapper. Disse er litt tregere i bruk enn "vanlige" mapper, men gir deg plassbesparelse på mellom tyve og femti prosent. De er tilgjengelig direkte fra Windows, og du slipper altså såkalt "unzipping" for å åpne dem.

Denne funksjonen er ikke like avansert som tilsvarende i NT -- hvor ukomprimerte og komprimerte mapper kan brukes om hverandre -- men det er uansett nyttig å kunne sørge for at mindre brukte mapper kan gjøres mindre og flyttes.

Plus! 98 har også en enkel utgave av det allerede enkle billedprogrammet Picture It og litt mer avanserte "oppryddingsrutiner" enn hva som finnes som standard i Windows 98. Her dreier det seg om programmer som automatisk rydder opp på harddisken, fjerner unødvendige filer osv. Smånyttig, men ikke akkurat livsnødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer