Verdens heftigste grafikkort klart

Nå nærmer det seg, det har vært vist offentlig nær oss

Verdens heftigste grafikkort klart
Publisert
Sist oppdatert

Verdens heftigste grafikkort heter ASUS ROG MARS. Uten diskusjon.

Det består av 2 stk NVIDIA Geforce GTX285 GPU som kjører på 648/1476MHz og 4048MB med GDDR3 minne (2304MHz) på en 512-bit per GPU buss.

Kortet er i særklasse det kraftigste som finnes for gaming, og gir 20-75% mer ytelse sammenlignet med referansedesignet. Også kjølingen er heftigere enn noe annet, med 65% større overflate og 20% bedre varmeavledningsegenskaper.

Også til Norge!

Det er ikke bare ytelsen som er ekstrem. Også pris og levering er i særklasse, og da snakker vi ikke om noe typisk allemannseie.

Kortet blir bare produsert i 1000 eksemplarer. Av disse er det reservert 15 eksemplar til Norden, men om det er likt fordelt eller etter folketallet har vi ikke fått vite.

Ekstrem ytelse

Er du skikkelig på hugget kan du kanskje klare å legge beslag på to eksemplar. Da kan du kanskje gjenta suksessen som Asus viste på gamer-samlingen Assembly Summer 09 i Helsinki.


Der kjørte de to ROG MARS i 4-veis SLI på et system med Intel Core i7 975 Extreme Edition på et ASUS ROG Rampage II Extreme, for anledningen nedkjølt med flytende nitrogen.

Verdens heftigste grafikkort klart


Dette oppsettet er det første som har kjørt Crysis i 2560x1600 med alle settinger på fullt med konstant FPS 60 i gameplay (med V-sync FPS-begrensning).

I samme slengen ble det kjørt 3DMark Vantage med et resultat på X26293.

Verdens heftigste grafikkort klart


Assembly tilsvarer vår The Gathering og er nesten like stort.

Verdens heftigste grafikkort klart


Prisene er veiledende 14 600 SEK, 11 400 NOK, 9700 DKK eller 1250 Euro. I dette tilfellet er det neppe snakk om gatepriser, selv om Komplett.no i skrivende stund har satt ned prisen til 11 295 norske kroner.

Det står også at 9 stk er forventet på lager, men ubekreftet, den 1. september, dette vil jo vise seg etter hvert ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer