Verdens mest innovative mus?

MINITEST: Denne oppfinnelsen er på mange måter genial, i hvert fall i teorien. Hvordan fungerer den i praksis?

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle er like fortrolige med å bruke pekeplater og styrepinner på bærbare PCer. Enkelte har så store problemer med å bruke disse at eneste løsning for dem er å ha en mus tilgjengelig i PC-vesken.

Enkelte strener fra møte til møte, med PCen i hånden eller under armen. Museavhengige vil da måtte bære musen løst, eventuelt ha den liggende på lokket, eller slepende langs gulvet. Er musen trådløs, blir den som regel gjenglemt.

Denne får plass inni PCen

Newton Peripherals har laget en finurlig løsning; en mus som er fire millimeter tykk og får plass i en kreditkortlomme i portemonien din. Det er naturligvis ikke der produsenten tenkte du skulle oppbevare den, men i ett av PCens hulrom som de færreste av oss bruker til noe som helst; PC Card-spalten. Når den klikkes på plass i spalten blir den usynlig, og samtidig lades batteriet. Smart!

HP har liseniert museoppfinnelsen, og satt sin egen logo på den. Nå er den ute på markedet også her hjemme, under det ganske naturlige navnet HP PC Card Mouse. Det er snakk om en fullverdig mus, med to knapper - det bare det at den er fullstendig flat. På undersiden sitter et ben som vippes opp når den brukes. Dermed blir den skråstilt og blir enklere å håndtere - men noe ergonomisk briljant løsning er dette ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer