Dell XPS 17

– Verdens minste 17-tommer

Etter nesten ti år i dvale er nye Dell XPS 17 her.

DELL XPS 17: Ifølge Dell er den nye XPS 17 mindre enn nesten halvparten av 15-tommerne på markedet. Foto: Dell
DELL XPS 17: Ifølge Dell er den nye XPS 17 mindre enn nesten halvparten av 15-tommerne på markedet. Foto: Dell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronautbruddet til tross, våren ser ganske spennende ut for dem som er i markedet etter en ny bærbar PC. Apple har lansert en ny 13-tommer MacBook Pro, Huawei MateBook X Pro er her, Microsoft Surface Book 3 er straks tilgjengelig og Dell følger opp med å vekke en av sine gamle travere opp fra dvale.

Det har gått lang tid siden sist vi hadde en Dell XPS 17-tommer tilgjengelig på testbenken, og nå kommer det endelig en ny modell. Dell omtaler nye XPS 17 som «verdens minste 17-tommer bærbar PC» og hevder den er mindre enn rundt halvparten av 15-tommerne på markedet.

Selskapet er kjent for sine InfinityEdge-skjermer med svært tynne rammer rundt, noe som bidrar til å holde fotavtrykket nede. PC-en kan utstyres med en 4K-skjerm med en lysstyrke på hele 500 nits med støtte fro Dolby Vision, HDR og 100 prosent Adobe RGB-fargerom.

Nye Dell XPS 17. Foto: Dell
Nye Dell XPS 17. Foto: Dell Vis mer

En interessant detalj med skjermen er at den er 16:10-format, mot 16:9 som i lang tid har vært vanlig på XPS-maskinene til Dell.

Av maskinvare kan XPS 17 konfigureres med inntil Core i7-prosessor i Intels tiende generasjon, dedikert grafikkort i form av Nvidia GeForce RTX 2060, som kan takle de fleste spill, og hele 4 TB lagring og 64 GB minne.

Av tilkoblingsmuligheter vil XPS 17 ha fire USB-C, lydkontakt og SD-minnekortleser.

Og batteritiden? Opptil 20 timer, men det gjelder modellen hvis skjermoppløsning er 1920 x 1200 piksler.

XPS 15

Dell slipper også en ny utgave av XPS 15, også den med en InfinityEdge-skjerm med 16:10-format. Bortsett fra størrelsen, er 4K-panelet så å si identisk med 17-tommeren med støtte for Dolby Vision, HDR og en lysstyrke på 500 nits.

Mye er likt mellom XPS 15 og XPS 17, men en av forskjellene er at førstnevnte støtter maks Nvidia GeForce GTX 1650 Ti-grafikk. Som nevnt over, har XPS 17 støtte for Nvidias RTX 2060-serie.

Her lover Dell inntil 25 timer batteritid for modellen med FHD+-oppløsning.

XPS 15 kommer denne uka.
XPS 15 kommer denne uka. Vis mer

Felles for begge er at de har integrert kamera over skjermen, tross den slanke utformingen. De har også fingersensor integrert i strømknappen. Dell lover også bedre høyttalerlyd fra laptopene, som er utstyrt med fire høyttalere med støtte for 3D-lyd. Det kan bli interessant å se hvor godt de holder mot blant annet MacBook Pro 16.

Pressemeldingen avslører dessverre ingen priser, men det vi vet er at XPS 15 blir tilgjengelig 14. mai. XPS 17 blir tilgjengelig i løpet av sommeren, og det er det eneste vi vet så langt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer