Dell XPS 17

– Verdens minste 17-tommer

Etter nesten ti år i dvale er nye Dell XPS 17 her.

DELL XPS 17: Ifølge Dell er den nye XPS 17 mindre enn nesten halvparten av 15-tommerne på markedet. Foto: Dell
DELL XPS 17: Ifølge Dell er den nye XPS 17 mindre enn nesten halvparten av 15-tommerne på markedet. Foto: Dell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronautbruddet til tross, våren ser ganske spennende ut for dem som er i markedet etter en ny bærbar PC. Apple har lansert en ny 13-tommer MacBook Pro, Huawei MateBook X Pro er her, Microsoft Surface Book 3 er straks tilgjengelig og Dell følger opp med å vekke en av sine gamle travere opp fra dvale.

Det har gått lang tid siden sist vi hadde en Dell XPS 17-tommer tilgjengelig på testbenken, og nå kommer det endelig en ny modell. Dell omtaler nye XPS 17 som «verdens minste 17-tommer bærbar PC» og hevder den er mindre enn rundt halvparten av 15-tommerne på markedet.

Selskapet er kjent for sine InfinityEdge-skjermer med svært tynne rammer rundt, noe som bidrar til å holde fotavtrykket nede. PC-en kan utstyres med en 4K-skjerm med en lysstyrke på hele 500 nits med støtte fro Dolby Vision, HDR og 100 prosent Adobe RGB-fargerom.

En interessant detalj med skjermen er at den er 16:10-format, mot 16:9 som i lang tid har vært vanlig på XPS-maskinene til Dell.

Av maskinvare kan XPS 17 konfigureres med inntil Core i7-prosessor i Intels tiende generasjon, dedikert grafikkort i form av Nvidia GeForce RTX 2060, som kan takle de fleste spill, og hele 4 TB lagring og 64 GB minne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.