Verdens minste projektor?

Det er ikke ofte man sperrer opp øyene av å se en projektor, men denne nyheten fra ASK er virkelig noe for seg selv. Ikke verdens beste, men definitivt imponerende tatt i betraktning størrelsen.

Publisert
Sist oppdatert
Verdens minste projektor?
Verdens minste projektor?


ASK M1, også kjent som InFocus 120, er den minste og letteste projektoren vi har sett. Med en vekt på litt over 900 gram og størrelse som kan sammenlignes med en kartong sigaretter, er M1 den ideelle reiseprojektoren.

Den er ikke verdens mest lyssterke (1100 ANSI Lumens), og har et kontrastforhold på 2000:1. Det finnes altså kraftigere projektorer, men ingen som har klart å putte så mye teknologi i en så liten innpakning.

For folk i farten

ASK M1 er definitivt rettet mot forretningsbrukere som reiser mye og som først og fremst skal vise presentasjoner. Derfor er størrelsen så liten, og derfor er fjernkontroll-funksjonaliteten begrenset kun til å bla gjennom sider i presentasjonen og fungere som laserpeker. Vi prøvde M1 i et ganske godt opplyst rom, og inntrykket er at den er først og fremst ekstremt lett å sette opp, og at den byr på temmelig god bildekvalitet, så lenge du altså holder deg til presentasjoner.

Verdens minste projektor?


M1 er nemlig ingen hjemmekinoprojektor, selv om størrelsen kan gjøre det fristende å sette den opp hjemme. Fargegjengivelsen er bare ikke bra nok, og kan ikke sammenlignes med større projektorer.

På utsiden

Det er ganske begrenset når det gjelder inngangene på M1, det er kun DVI og s-video det er plass til. All menybetjeningen foregår via frontpanelet, og der finnes det også dedikerte knapper til keystone-justering, kildebytting og volum.

ASK M1 er uten tvil en meget stilig projektor, som riktignok ikke nødvendigvis konkurrerer med større maskiner når det gjelder bilde og funksjoner, men har absolutt en stor fordel takket være størrelsen og vekten. Prisen er heller ikke avskrekkende - 26.900 eks. mva.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer