Verdens minste speilrefleks

Olympus lanserer E-420, et svært kompakt speilreflekskamera med Live view og med hyggelig prislapp.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Olympus er E-420 verdens mest kompakte digitale speilreflekskamera. Vi har foreløpig ikke fått de eksakte målene, men mye tyder på at det er omtrent som forgjenger E-410, som veide 435 gram (uten objektiv) og målte 130 x 91 x 53 mm.

Oppdatert: Fra Olympus har vi nå fått opplyst at dimensjonene er 129,5 x 91 x 53 mm (uten utstikkere), og vekta er 380 g (kun kamerahus). Vekt med 14-42mm og batteri: 615 g. Vekt med 25mm pancake og batteri: 520 g.

I vår test av E-410 konkluderte vi med at kameraet bød på god brukervennlighet og god bildekvalitet, men hadde noe treg autofokus, og et design som ikke passer alle. Du kan lese denne testen her.

Forbedret autofokus

Også E-420 skal også være spesielt brukervennlig, og autofokushastigheten og nøyaktigheten er blant faktorene som skal være forbedret, i følge Olympus. Skjermen skal også være forbedret i forhold til forgjengeren, og kan blant annet skilte med betraktningsvinkel på 176 grader.

28 forskjellige automatiske opptaksprogrammer skal gjøre det mulig selv for en uerfaren fotograf å ta gode bilder. Den 2,7" store skjermen kan brukes til å komponere bildet som på et vanlig kompaktkamera, man trenger altså ikke å bruke den optiske søkeren nå man fotograferer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer