Verdens raskeste SCSI DVD-ROM

Pioneer har allerede rekorden for den raskeste DVD-ROM-leseren, med 16x maks hastighet på ATAPI-grensesnitt. Nå lanserer de en SCSI-leser med opptil 10x lesehastighet.

Verdens raskeste SCSI DVD-ROM
Publisert

Å installere en DVD-ROM er en kraftig oppgradering av PCen. I tillegg til å kunne lese data-DVD i form av oppslagsverk, får du også en rimelig avspiller for DVD-filmer og en ultrarask CD-ROM-leser på kjøpet.

Med det raskeste drevet kommer lesehastigheten opp i hele 21 MB i sekundet på slutten av mediet, noe som er helt i klasse med raske harddisker. Søketiden er typisk også bedre enn CD-ROM, helt nede på 80 ms for CD-ROM-plater. Dette er spesielt gunstig i forbindelse med oppslagsverk og andre typer biblioteker.

SCSI kommer etter

Selv om DVD U04S, som SCSI-drevet heter, ikke klarer å hevde seg helt i toppen, er en DVD-lesehastighet på 10x heller ikke å kimse av. Den leser CD-ROM på 40 x, som gir en maks dataoverføring på 13,5 MB i sekundet, og den gjennomsnittlige søketiden er nede i 70 ms.

U40S leser både single og dual DVD-ROM, DVD Video, DVD-R samt CD-ROM, CD-R, CD-RW, CD-DA, Video CD, CD-Extra og CD-Audio.

Den leser derimot ikke DVD-RAM.

Grensesnittet er SCSI-2 og tilkoblingen er med vanlig 50-pins flatkabel.

Det finnes både analog og digital (S/PDIF) utgang for lyd, og frontspalten er både praktisk og elegant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer