Verdens sikreste minneplugg?

Kan kokes og kjøres over, og destruerer dataene om noen prøver å åpne den.

Roger Valderhaug i Bedriftssystemer viser frem IronKey.
Roger Valderhaug i Bedriftssystemer viser frem IronKey. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utbredelsen av minneplugger, USB-stikker, minnepinner, minnepenner (kjært barn har mange navn) har eksplodert de siste par årene. Kapasiteten blir stadig større, men det er ikke så mange som snakker om datasikkerhet når det lansereres nye plugger.

I utgangspunktet er det nemlig null sikkerhet knyttet til disse minnepluggene. Hvem som helst kan putte en mistet minneplugg i en ledig USB-port, og få tilgang til alt innholdet på sekunder.

Les også: Minneplugg med kodelås

Supersikkerhet

Det amerikanske selskapet IronKey Inc har imidlertid sikring av minneplugger som spesialfelt, og deres IronKey anses å være den aller sikreste, i følge produsenten selv. For ikke nok med at innholdet krypteres både i program- og maskinvare (AES CBC), den skal tåle både vann, støv og støt.

Den kan til og med kokes og kjøres over, skal vi tro selskapet Bedriftssystemer, som nylig inngikk en avtale med IronKey om distribusjon i Norge.

(Fortsetter under bildet)

Når du putter pluggen i en ledig USB-port, blir du automatisk spurt om passord. Og skulle du være så klønete å taste feil passord mer enn tre ganger, så destrueres all informasjon som er lagret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.