Verdens største harddisk i butikkene

Seagate sin 1,5 terabyte harddisk selges overraskende rimelig.

Verdens største harddisk i butikkene
Publisert
Sist oppdatert

Seagates Barracuda 7200.11 ble annonsert i juli, og har 50% større kapasitet enn 1 TB-diskene som har vært tilgjengelig en stund. Dette er med andre ord den største økningen av kapasiteten vi noen sinne har vært vitne til.

Helt vanlig bruk

Harddisken som er myntet på helt vanlige, stasjonære PCer, har hele 1500 GB plass (1,5 TB), bruker fire plater og roterer med 7.200 omdreininger i minuttet. Den har 32 MB hurtigminne og kommuniserer med PCen via SATA-grensesnittet.

Rotasjonshastigheten, hva har den å si?

Nå er harddisken endelig på vei til butikkene, og selv om de færreste har fått den inn, forventer de fleste at den er på plass i løpet av uken. Disken kan imidlertid bestilles av kunder i de fleste store butikkene allerede nå.

Lav pris

Verdens største harddisk i butikkene


Prisen starter på 1399 kroner, i følge prissammenligningstjenesten Prisguide.no, noe som må sies å være oppsiktsvekkende billig. Tradisjonelt sett har de største harddiskene ved lansering vært relativt mye dyrere pr GB enn mindre disker, noe som ikke virker å være tilfellet denne gangen.

Les også: Gi nytt liv til gamle harddisker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer