Verdens største minneplugg?

Små minneplugger basert på flashminne ser vi over alt, men krever du stor kapasitet blir prisen høy. Nå har det dukket opp andre og langt rimeligere løsninger.

Verdens største minneplugg?
Publisert
Sist oppdatert

Minne i form av en USB-plugg har blitt et populært produkt i mange sammenhenger. Mange bruker dem til å transportere data mellom jobb eller skole og hjem, andre bruker dem til sikkerhetskopier av viktige data.

Men kapasiteten er et problem, ihvertfall når man tar prisen med i betraktning. Etter hvert som mange får bredbånd, er det størst behov for minnpluggen når det er så mye data som skal transporteres at det blir i overkant for kjapp nedlastning over Internett. Da begynner prisene å bli svært høy, en 512 MB plugg koster rundt 1500 kroner og en på 1024 MB koster rundt 3000.

Men det finnes en annen løsning - en "minneplugg" med micro-harddisk i stedet for flashminne.

MPIO HS100 1,5 GB på USB 2.0

Her snakker vi om halvannen gang så stor kapasitet som dagens minneplugger, til halve prisen!

Selve enheten er omtrent dobbelt så bred som en flash-basert minneplugg, målene er 43,6 x 84,5 x 14,8 mm og vekten er 56,5 gram.

Den har en hempe til å feste en liten bærestropp, og et lokk som beskytter selve USB-kontakten. Det er også en lysdiode som viser status på disken, den lyser grønt når den er klar til bruk eller frakobling, og rødt når det er skriveaktivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer