Asus Zenbook S13 (UX392) annonsert

– Verdens tynneste ramme rundt skjermen

Og Asus har snudd busslomma andre veien for å få plass til kameraet.

MYE SKJERM: Asus har laget en omvendt busslomme til webkameraet og hevder at Zenbook S13 har verdens tynneste skjermkanter. Foto: Asus
MYE SKJERM: Asus har laget en omvendt busslomme til webkameraet og hevder at Zenbook S13 har verdens tynneste skjermkanter. Foto: Asus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den årlige CES-messen i Las Vegas går av stabelen denne uka, og på messen har Asus vist frem en ny bærbar PC i Zenbook-serien.

Ifølge selskapet har Zenbook S13 de tynneste rammene rundt skjermen til nå, og i stedet for å gjemme webkameraet under en knapp eller under skjermen, har taiwaneserne til en viss grad latt seg inspirere av fjorårets busslomme-trend på mobilfronten, men plassert busslommen på utsiden i stedet.

Tidligere har vi sett flere PC-produsenter som har plassert webkameraet under skjermer med tynne rammer, blant andre Huawei og Dell. Det gir en vinkel som ikke er optimal til videokonferanser.

97 prosent dekning

Med Asus' løsning skal skjermen fylle 97 prosent av den totale flaten. Skjermen måler for øvrig måler 13,9 tommer over diagonalen og har full HD-oppløsning. Rammen rundt er bare 2,5 mm tykk.

Riktignok er noe av den nedre delen av rammen skjult, for hengslingen er laget slik at tastaturet løftes litt opp inntil skjermen slik at det dekker til den nederste delen av skjermdelen.

Ellers kan Asus også skryte av at Zenbook S13 er den tynneste bærbare PC-en med diskret grafikkort. S13 kommer nemlig med Nvidia MX150 grafikkbrikke og måler 12,9 mm i tykkelse. Vekten er for øvrig oppgitt til 1,1 kg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer