Asus Zenbook S13 (UX392) annonsert

– Verdens tynneste ramme rundt skjermen

Og Asus har snudd busslomma andre veien for å få plass til kameraet.

MYE SKJERM: Asus har laget en omvendt busslomme til webkameraet og hevder at Zenbook S13 har verdens tynneste skjermkanter. Foto: Asus
MYE SKJERM: Asus har laget en omvendt busslomme til webkameraet og hevder at Zenbook S13 har verdens tynneste skjermkanter. Foto: Asus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den årlige CES-messen i Las Vegas går av stabelen denne uka, og på messen har Asus vist frem en ny bærbar PC i Zenbook-serien.

Ifølge selskapet har Zenbook S13 de tynneste rammene rundt skjermen til nå, og i stedet for å gjemme webkameraet under en knapp eller under skjermen, har taiwaneserne til en viss grad latt seg inspirere av fjorårets busslomme-trend på mobilfronten, men plassert busslommen på utsiden i stedet.

Tidligere har vi sett flere PC-produsenter som har plassert webkameraet under skjermer med tynne rammer, blant andre Huawei og Dell. Det gir en vinkel som ikke er optimal til videokonferanser.

97 prosent dekning

Med Asus' løsning skal skjermen fylle 97 prosent av den totale flaten. Skjermen måler for øvrig måler 13,9 tommer over diagonalen og har full HD-oppløsning. Rammen rundt er bare 2,5 mm tykk.

Riktignok er noe av den nedre delen av rammen skjult, for hengslingen er laget slik at tastaturet løftes litt opp inntil skjermen slik at det dekker til den nederste delen av skjermdelen.

LØFTER TASTATURET: Hengslingen på Zenbook S13 er laget slik at tastaturet løftes, slik at det samtidig dekker til den nedre delen av skjermrammen. Foto: Asus
LØFTER TASTATURET: Hengslingen på Zenbook S13 er laget slik at tastaturet løftes, slik at det samtidig dekker til den nedre delen av skjermrammen. Foto: Asus Vis mer

Ellers kan Asus også skryte av at Zenbook S13 er den tynneste bærbare PC-en med diskret grafikkort. S13 kommer nemlig med Nvidia MX150 grafikkbrikke og måler 12,9 mm i tykkelse. Vekten er for øvrig oppgitt til 1,1 kg.

15 timer batteritid

Vi tar alltid oppgitt batteritid med en klype salt inntil vi får testet dem selv, men på Zenbook S13 oppgir Asus hele 15 timers batteritid, der batterikapasiteten er 50 Wh.

Zenbook S13 kan konfigureres med 8. generasjon Core i5 og i7-prosessorer fra Intel, opp til 16 GB RAM og inntil 1 TB SSD-lagring.

Av porter har maskinen både en tradisjonell USB-port og to USB-C-porter (alle versjon 3.1 gen 2), micro SD-kortleser og 3,5 mm-utgang. Styreflaten har dessuten integrert fingeravtrykksleser slik at du kan logge på med Windows Hello.

Maskinen skal lanseres i første kvartal, men nøyaktig dato og prispunkt er foreløpig ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer