Verdens tynneste ultrazoom

Nikon lanserer nye kameraer i Coolpix-familien.

S3000
S3000 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotomessen PMA nærmer seg med stormskritt, og det betyr at det i øyeblikket er høysesong for kameralanseringer. Og nok en gang gjelder det for de store produsentene å skille seg ut, og tilby noe som er litt bedre, mindre, smalere eller på andre måter mer oppsiktsvekkende enn konkurrentenes modeller.

Nikon lanserer seks nye modeller i Coolpix-serien, og har tenkt bredde. Her skal man finne noe for et hvert fotobehov, enten man er nybegynner eller fuglefotograf.

HD og masse zoom

Mest oppsiktsvekkende er kanskje Coolpix 8000, som til tross for sin relativt smale kropp (2,7 cm) huser et 10x vidvinkel- og teleobjektiv.

Det samme kameraet kan dessuten ta opp video i HD-kvalitet (720P), med stereolyd. Bildeoppløsningen er på 14,2 megapiksler.

På baksiden sitter en 3-tommers skjerm med høy oppløsning, som i følge Nikon skal være godt synlig også i direkte sollys.

Kameraet har fått en veiledende pris på 2400 kroner inkl mva, og salgsstart er 19. februar.

En annen interessant nyhet er Coolpix P100, som både byr på god vidvinkel og hele 26x optisk zoom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer