Verdensrekord i opptakstid

NYHET: Pioneer har lansert en serie DVD-opptakere som bryter med alle forestillinger om hvor mye plass det er på én enkelt plate.

Publisert
Sist oppdatert

Modellene DVR-433, DVR-530 og DVR-630 er alle DVD-opptakere med innebygd harddisk, og får prislapper på mellom 5.000 og 7.000 kroner. Felles for dem alle er imidlertid muligheten til å ta opp fra TVen direkte på harddisk og på DVD-R og DVD-RW plater. Og du får plass til svært mye materiale. Opptakerne benytter nemlig en ny komprimeringsteknikk som gir plass til 13 timer opptak på en enkeltsidig DVD-R(W) plate med 4,7 GB kapasitet, og 24 timer på en dual layer-plate.

Bra kvalitet

I følge Pioneer skal kvaliteten være sammenlignbar med dagens LP-modus, som normalt gir plass 4 timer på en enkeltsidig DVD-plate - eller noe i nærheten av VHS-kvalitet. Det sies imidlertid ingenting om platene blir kompatible med andre DVD-spillere, eller hvilket format det er snakk om.

Alle de tre modellene viderefører samtidig en funksjon som Pioneer kaller Chase Play. Denne funksjonen gjør det mulig for samtidig innspilling og avspilling direkte på en DVD-R(W) plate. Du kan for eksempel ta pause, spole osv uten at det forstyrrer opptaket. Tidligere har vi sett tilsvarende funksjoner fra andre produsenter, men da kun på DVD-RAM og harddisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.