Verdig konkurrent til Windows Media Player?

Microsoft kaller sin Windows Media Player 7 for ”The mother of all media players”. Men det finnes mindre ressurskrevende alternativer, og Sonic Foundry Siren er ett av dem. Vi har tatt en titt på programmet, som nå foreligger i ny og forbedret utgave.

Publisert

Sammenligningen med Windows Media Player 7 blir likevel ikke helt rettferdig, da Sonic Foundry Siren begrenser seg til lyd, ikke video. For øvrig har du mye av den samme funksjonaliteten, som for eksempel kopiering av spor fra musikk-CDer (ripping), automatisk gjenkjenning av sangtitler, musikkbibliotek, overføring til bærbare spillere, og brenning av musikk-CDer. Les også vår omtale av Windows Media player i 13130">denne artikkelen. Et annet program med lignende funksjonalitet, er MusicMatch Jukebox, som vi har omtalt 9071">her.

Lekkert brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet er oppgradert og fremstår i ny drakt i versjon 1.5. På mange måter synes vi det er enklere å orientere seg i Siren enn i Media Player og MusicMatch. Til venstre i skjermbildet finnes de forskjellige valgene dine, som så dukker opp i hovedvinduet i midten.

I motsetning til Windows Media Player blir ikke musikkfilene dine automatisk lagt til i biblioteket når du spiller dem. Høyreklikker du på en fil i den integrerte filbehandleren, kan du velge om du ønsker å legge den til i biblioteket, eller om du ønsker å lage en kopi i biblioteket. Velger du sistnevnte vil filen bli konvertert til det formatet du har sagt skal være standard innspillingsformat, WMA eller MP3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer