Verdt å vite om digitale kameraer

Utviklingen av digitale kameraer er fremdeles ikke kommet så langt at kvaliteten konkurrerer direkte med filbaserte kameraer. Men det kan likevel være på tide å vurdere om dette er noe for deg. Med noen knep kan du bruke et digitalt kamera til svært mye.

På markedet er det et stort antall ulike kameraer med ulikt design.
På markedet er det et stort antall ulike kameraer med ulikt design. Vis mer
Publisert

De første digitale kameraene som solgte godt, hadde en oppløsning på 640 x 480. Dette er for lite til at du kan forstørre bildene, og registreringen av detaljer var også dårlig.

Nå er det megapixel-kameraene (mer enn 1. mill bildepunkter) som råder grunnen, og disse kameraene har mange bruksområder. Vi har skrevet ut bilder opp til A5 størrelse med god kvalitet for oss vanlige dødelige. Proffene er ikke enige, men de har helt andre kvalitetsmål.

Fordelene med et digitalkamera

Et digitalkamera er fremfor alt lynraskt. Tiden det tar fra du har knipset til bildet er klart på skjermen, trenger ikke være mer enn noen sekunder (hvis du bruker en minnekortadapter).

Det at prosessen er så rask, kan også gjøre deg til en bedre fotograf fordi du ser resultatet av fotograferingen umiddelbart, og du vil derfor vite hva du gjorde bra eller dårlig.

Digital fotografering er gratis hvis du har oppladbare batterier. Selve kameraet er dyrt (litt for dyrt egentlig), men når grunninvesteringen er gjort, er det bare å knipse så mye du orker.

Fremfor alt er digital fotografering fleksibel. Du kan skrive ut, sende på epost, redigere eller gjøre hva du vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer