Verdt å vite om DVD-ROM-lesere

DVD-ROM-leseren kommer nå for fullt. Alle de store produsentene er ute med produkter og salget går godt.

Verdt å vite om DVD-ROM-lesere
Publisert

En DVD-plate er er videreutvikling av CD-platen. Den har mye større kapasitet og er også raskere. Takket være den store kapasiteten, er DVD også egnet for video.

Flere størrelser

En DVD-plate kan inneholde opp til 17 GB. For å nå denne kapasiteten, må begge sider og to lag tas i bruk. En ettlags énsidig DVD-plate har plass til 4,5 GB med data. Hvis du tar i bruk begge lagene, har den plass til hele 8,5 GB. Hvis platen har data på begge sider, øker kapasiteten til det dobbelte, men da må du foreløpig snu platen manuelt.

Les mer om DVD-ROM i følgende artikler:269">DVD er fremtiden379">DVD-titlene kommer1320">Data DVD-discman fra Sony

DVD også for CDer

Alle DVD-ROM-lesere kan også lese vanlige CD-plater. Noen av de tidligste leserne hadde problemer med CD-R (skrivbare CD-plater) og spesielt CD-RW (overskrivbare CD-plater). Disse problemene er nå løst og alle våre testede enheter leser alle formater.

DVD også til musikk

Alle DVD-ROM-enheter kan spille vanlige musikk-CDer i likhet med CD-ROM-leserne. Vi tester derfor også ytelsen på ripping av musikk-CDer. Ripping av musikk-CDer er en teknikk som lar deg kopiere musikkdataene digitalt ned på harddisken som WAV-filer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer