De siste par årene har det plutselig skjedd en aldri så liten revolusjon i forhold til hvordan vi bruker verdensveven. Mens surfing på nettet tradisjonelt har vært etter vi skriver, du leser-konseptet, har det sprunget frem massevis av nettjenester der alle både skriver og leser, og det er nettopp dette som er essensen i Web 2.0-konseptet: Alle kan bidra, og jo flere som bruker nettjenesten, jo bedre blir den.
Men dette har vi jo gjort i lang tid?, sier du, og mimrer tilbake til 1992 da du og dine medinteresserte diskuterte politiske hendelser, anmeldte ukas filmpremierer eller delte oppskrifter på de beste fastelavnsbollene på Usenet. Joda, gode gamle Usenet (som også var/er tilgjengelig på web) har mye til felles med Web 2.0, og web-formen (for eksempel via Deja/Google Groups) kan vel strengt tatt også kalles en Web 2.0-applikasjon. For å forsøke å definere begrepet, mener Tim OReilly i OReilly Media at Web 2.0 er den nye generasjonen nettjenester, som vektlegger samarbeid og deling mellom brukerne. Dette inkluderer derfor såkalte social bookmarking-tjenester, wikier (oppslagsverk der alle kan redigere), kommunikasjonsverktøy med mer.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger