Verdt å vite ved valg av PC

Det er mange faktorer som er viktige ved valg av PC. Problemet er for de fleste å tolke oppgitte spesifikasjoner og egenskaper i forhold til det man skal bruke maskinen til. Vi skal her belyse noen av disse problemene.

Publisert

PCene fra de forskjellige fabrikanter er i hovedsak svært like, siden de viktigste komponentene kommer fra et fåtall fabrikker og PCer er en veldig standardisert produktgruppe. To maskiner som har samme prosessor, harddisk, minne og skjermkort vil være svært like i bruk, selv om de kommer fra forskjellige fabrikanter. Det som skiller i slike tilfeller er som regel utseende, pris, installert programvare og den brukerstøtte forhandleren kan tilby.

Men det finnes flere typer prosessorer, harddisker, minnetyper og skjermkort. I tillegg dukker det hele tiden opp ny teknologi fra de ledende fabrikantene. Hva som fremtidsrettet og hva er på vei ut? Hva er det lurt å kjøpe? Vi skal se litt både på bruksområder og teknologi.

Hjemmebruk

Hvis man skal bruke maskinen til generelle hjemmekontor-oppgaver som tekstbehandling, regneark og e-post kan man stort sett velge en maskin etter lommebok hos den forhandleren som man føler seg trygg på.

Hvis man skal bruke PCen til krevende mediaoppgaver, som bildebehandling, videoredigering, musikkinspilling, lydredigering eller andre teknisk/kreative bruksområder, blir bildet straks mer komplisert. Da må man velge både det riktige tilleggsutstyret og den riktige maskinen for oppgaven. Hvis man i tillegg vil kjøre de mest avanserte spillene med topp ytelse er det ikke grenser for hva man ”trenger” av maskinkraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer