Samsung Sero

Vertikal-TV-en for deg som bare ser mobilvideoer

Samsung tror dette er TV-en milleniumsgenerasjonen ønsker seg.

VERTIKAL-TV: Samsung har lansert en TV du kan bruke på høykant. Foto: Samsung
VERTIKAL-TV: Samsung har lansert en TV du kan bruke på høykant. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Du blir ikke lenger latterliggjort om du filmer i portrettmodus, altså lager vertikal video.

For noen år tilbake hadde man kampanjer for å bekjempe fenomenet, men så har mobilen blitt en så populær videofremvisningsenhet (ikke det beste navnet, vi vet), at vertikale videoer har nesten blitt å foretrekke.

Selv på Youtube har det blitt vanlig med filmklipp i portrettmodus.

Roterende TV

Nå omfavner Samsung dette med sin nye TV, «The Sero», som rett og slett er en vertikal-TV. Det er en 43-tommers OLED-TV hvis skjerm kan roteres i portrettvisning, så du kan se Instagram, Snapchat og TikTok-videoer slik de er ment å vises.

Jo da, du kan heldigvis se på den i vanlig horisontal modus også.

Vertikal-TV-en for deg som bare ser mobilvideoer
Vertikal-TV-en for deg som bare ser mobilvideoer

Ifølge The Verge er målgruppen den såkalte milleniumsgenerasjonen, og Sero skal være laget for å få unge folk å vise mer av det de ser på smartmobilen på TV-en. Den skal komme med NFC-paring og en enkel skjermspeilingsfunksjon for å få mobilvideoer på TV-skjermen.

I tillegg til å vise mobilvideoer, skal Sero også egne seg for fotofremvisning og «shoppingnettsteder med kommentarer nederst», sier Samsung, ifølge Engadget.

Ellers byr den på 4.1-lyd, 60 watts-høyttalere og stemmestyring via Bixby.

Kommer til Norge når?

Sero skal etter planen komme i salg i Sør-Korea allerede i slutten av mai. Prisen vil ligge på 1600 dollar, i underkant av 14.000 kroner.

Om den spesielle TV-en dukker opp i Norge, gjenstår å se. Vi venter på en kommentar fra Samsung Norge, og vil oppdatere saken så snart vi har fått den.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer