VGA til HDMI

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har kjøpt meg en LCD-TV med 1920x1080 oppløsning, altså full HD. Jeg vil gjerne koble laptopen min til TV-en med full oppløsning, men klarer ikke å få høyere oppløsning enn 720p gjennom VGA kabelen.

Er dette en grense for VGA standarden? Må jeg bruke HDMI for å få full HD til TV-en? Vet dere hvordan jeg, ved hjelp av et adapter el., kan få koblet laptopen min til TV-en? Jeg har bare VGA og S-video utgang.

Grafikkortet mitt støtter full HD oppløsning, da oppløsningen på skjermen min er 1920x1200.

Hadde satt stor pris på et svar.

På forhånd takk,
Magnus

Datadoktoren svarer

Hei Magnus,

Den god, gamle VGA-kontakten sender analoge signaler og har ingen bestemte begrensninger når det gjelder oppløsning. Men båndbredden har jo sitt å si, så jo høyere oppløsning, jo mer kritisk er det å ha god kvalitet på komponentene som brukes i en VGA-forbindelse.

Med gode komponenter, filtre og så videre er det rapportert om gode signaler over VGA opp til 2048 x 1536 piksler.

Begrensningen kan dog ligge hos selve grafikkortet i din bærbare. At det støtter 1920 x 1200 piksler på den innebygde skjermen betyr nemlig ikke nødvendigvis at den gjør det på VGA-utgangen.

For TV-en gjelder det samme - dersom fabrikanten har tiltenkt at en PC skal kobles opp via HDMI eller DVI kan det hende at de av en eller annen grunn har satt begrensninger på VGA-kontakten.

Du bør altså dobbeltsjekke dette i de tekniske spesifikasjonene før du går videre.

Derom både PC-en og TV-en skal støtte dette kan det hende at noe er galt. I så fall ville jeg prøvd å koble opp den bærbare til en annen TV og/eller prøvd å koble opp en annen PC til din TV for finne ut av problemet.

Når det gjelder eksterne adaptere som konverterer et VGA-signal til HDMI eller DVI så finnes dette, men de er verken lette å få tak i eller spesielt billige - og i tillegg til at noen slike har begrensning på typisk 1600 x 1200 piksler utsignal kan jeg heller ikke borge for kvaliteten ved en slik løsning.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer