VGA til HDMI

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har kjøpt meg en LCD-TV med 1920x1080 oppløsning, altså full HD. Jeg vil gjerne koble laptopen min til TV-en med full oppløsning, men klarer ikke å få høyere oppløsning enn 720p gjennom VGA kabelen.

Er dette en grense for VGA standarden? Må jeg bruke HDMI for å få full HD til TV-en? Vet dere hvordan jeg, ved hjelp av et adapter el., kan få koblet laptopen min til TV-en? Jeg har bare VGA og S-video utgang.

Grafikkortet mitt støtter full HD oppløsning, da oppløsningen på skjermen min er 1920x1200.

Hadde satt stor pris på et svar.

På forhånd takk,Magnus

Datadoktoren svarer

Hei Magnus,

Den god, gamle VGA-kontakten sender analoge signaler og har ingen bestemte begrensninger når det gjelder oppløsning. Men båndbredden har jo sitt å si, så jo høyere oppløsning, jo mer kritisk er det å ha god kvalitet på komponentene som brukes i en VGA-forbindelse.

Med gode komponenter, filtre og så videre er det rapportert om gode signaler over VGA opp til 2048 x 1536 piksler.

Begrensningen kan dog ligge hos selve grafikkortet i din bærbare. At det støtter 1920 x 1200 piksler på den innebygde skjermen betyr nemlig ikke nødvendigvis at den gjør det på VGA-utgangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer