VGA til SCART overgang?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en laptop jeg gjerne ville koblet til TV'en, på PC'en har jeg VGA-utgang, men på PC'en har jeg bare SCARTog S-video.

Finnes det noen overganger fra VGA til SCART eller S-video?

mvh Kristian

Datadoktoren svarer

Hei,

Det finnes ikke noen enkle overganger, fordi alle signalene ikke er kompatible. RGB-signalene er forsåvidt brukenes, men ikke sync-signalet. VGA separat vertikal og horisontal sync, mens SCART har en felles komposit sync. Så er det frekvensene...

Det er mulig å lage en overgang, og slike produkter har eksistert tidligere. I dag er de som regel vanskelige å få tak i siden behovet er lite og resultatet ikke blir spesielt bra. Nye flat-TVer har VGA inn og de fleste enheter som er mulige å koble til en TV er utrustet med de nødvendige utganger.

Hvordan lage din egen overgang finner du oppskrift på her.

Det finnes bokser å få kjøpt, vi fant en på ebay i England.

MEN: Det kan hende at VGA-utgangen på PCen din inneholder signaler til S-video, det er ikke helt uvanlig. Da må du sjekke brukermanualen, og så eventuelt kontakte leverandøren for å sjekke om det finnes en overganskabel til akkurat din maskintype.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer